728 x 90

VW може да продаде по-малък дял от Traton

VW може да продаде по-малък дял от Traton

Volkswagen може да продаде по-малък дял в компанията за производство на камиони Traton, ако се окаже, че фондовите пазари понасят трудно Брекзит. Това прогнозира агенция Reuters, като цитира два анонимни източника от компанията. Първоначално от VW обявиха, че е възможно да пазара да излезе дял от 25% в Traton, който да донесе 5 или 6

Volkswagen може да продаде по-малък дял в компанията за производство на камиони Traton, ако се окаже, че фондовите пазари понасят трудно Брекзит. Това прогнозира агенция Reuters, като цитира два анонимни източника от компанията.

Първоначално от VW обявиха, че е възможно да пазара да излезе дял от 25% в Traton, който да донесе 5 или 6 милиарда евро. Ако това стане, ще е най-големият пакет акции, излизащи тази година на борсата в Германия.

Великобритания трябва да напусне ЕС на 29 март, въпреки че е възможно Брекзит да бъде отложен, а във VW се готвят да пуснат акции от Traton на борсата преди Великден, така че може да се получи неприятно съвпадение.

Нито VW, нито Traton коментираха информацията на Reuters.

Под шапката на Traton са марките MAN, Scania и VW Caminhoes e Onibus в Бразилия. За миналата година продажбите на Traton са 233 000 возила, което е с 17% повече от 2017.

Шефовете на VW планират сливане на MAN и Scania, а компанията явно отново има нужда от свежи пари, тъй като има сериозни разходи по потушаването на последствията от глобалния скандал „Дизелгейт” и стартирането на програмата за производство на масовите електромобили от фамилията I.D.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт