728 x 90

FCA залага на Jeep и още повече SUV модели

    FIAT Chrysler Automobiles обяви официално, че ще инвестира 4,5 милиарда долара в пет завода, които ще произвеждат нови модели на Jeep, за да може марката да участва по-сериозно в пазарната битка на пълноразмерните SUV модели с три реда седалки, в която в момента в Щатите доминират General Motors и Ford. Новите инвестиции ще създадат 6500

    FIAT Chrysler Automobiles обяви официално, че ще инвестира 4,5 милиарда долара в пет завода, които ще произвеждат нови модели на Jeep, за да може марката да участва по-сериозно в пазарната битка на пълноразмерните SUV модели с три реда седалки, в която в момента в Щатите доминират General Motors и Ford.

    Новите инвестиции ще създадат 6500 работни места в Мичиган, обяви FCA, като в същото време компанията потвърди, че закрива третата смяна в завода си в Рокфорд, Илинойс, което ще остави без работа 1371 работници, които досега произвеждаха Jeep Cherokee.

    Главният изпълнителен директор на FCA Майк Манли обясни, че в момента 60% от продажбите на SUV модели в Щатите се падат на модели с три реда седалки, а Jeep не разполага с такива модели, а това е сегмент, към той лично той и Jeep имат интерес от много време.

    Трите най-популярни модела в сегмента на пълноразмерните SUV автомобили са Chevrolet Suburban, GMC Yukon и Cadillac Escalade.

    Три от заводите на FCA в Мичиган ще претърпят модернизация, за да могат да произвеждат хибридни версии на моделите на Jeep, както и електрически SUV возила. Според Манли, това може да се случи още през 2021 година, но производството на хибридите и електромобилите ще стартира, когато е сигурно, че има достатъчно търсене на пазара.

    През третото тримесечие на тази година FCA ще стартира строителство на нов завод в Детройт, който ще струва 1,6 милиарда долара и до края на 2020 трябва да започне производството на нов голям SUV, а през първата половина на 2021 ще се появи и обновена версия на Grand Cherokee. В Уорън пък ще се произвеждат Wagoneer, Grand Wagoneer и нов по-голям луксозен SUV, като това трябва да стане през първата половина на 2021 година.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт