728 x 90

Продават брониран Rolls-Royce, возил принцеса Даяна

Продават брониран Rolls-Royce, возил принцеса Даяна

На американски сайт за онлайн търгове на класически автомобили се продава брониран Rolls-Royce Silver Spur от 1987 година, в който се е возила принцеса Даяна при посещението си в САЩ. Пробегът на колата малко под 100 000 км, колата няма удари и до снощи цената й беше стигнала 26 000 долара. Бронираната лимузина е поръчана

На американски сайт за онлайн търгове на класически автомобили се продава брониран Rolls-Royce Silver Spur от 1987 година, в който се е возила принцеса Даяна при посещението си в САЩ. Пробегът на колата малко под 100 000 км, колата няма удари и до снощи цената й беше стигнала 26 000 долара.

Бронираната лимузина е поръчана от Министерството на външните работи на Великобритания за посолството във Вашингтон. Каросерията е доработена от специализираното ателие MacNeillie & Son, като бронята е съставена от стоманени и кевларени плоскости, а обикновените стъкла са заменени от поликарбонатни.

Лимузината е возила покойната принцеса Даяна при посещението й в Щатите през 1990 година.

Този Silver Spur се задвижва от стандартен за модела 6,75-литров V8 двигател с мощност 264 конски сили и 380 Nm максимален въртящ момент. Максималната му скорост е 174 км/ч, а ускорението от 0 до 96 км/ч става за 12,6 секунди.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт