728 x 90

Volvo може да не продава електромобили в Щатите

    Volvo Cars, собственост на китайския концерн Geely, няма да продава електрическите модели на новата си марка Polestar в Щатите, ако трябва да плаща мита за вноса им от Китай. Информацията е на вестник The Financial Times, но до снощи не беше официално потвърдена от компанията. „Бизнес моделът на внос на автомобили в Щатите много зависи

    Volvo Cars, собственост на китайския концерн Geely, няма да продава електрическите модели на новата си марка Polestar в Щатите, ако трябва да плаща мита за вноса им от Китай. Информацията е на вестник The Financial Times, но до снощи не беше официално потвърдена от компанията.

    „Бизнес моделът на внос на автомобили в Щатите много зависи от митата, които трябва да плащаме”, обясни главният изпълнителен директор на Polestar Томас Ингенлат пред изданието.

    Polestar показа електрическия Polestar 2 през февруари и вече събира поръчки за петместния фастбек с мощност 400 конски сили, който е пряк конкурент на Tesla Model 3 по отношение на цената и пробега с едно зареждане.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт