728 x 90

Официално: Infiniti напуска Западна Европа догодина

Официално: Infiniti напуска Западна Европа догодина

Infiniti обяви началото на мащабен план за реконструкция на компанията, който включва напускането й на пазарите в Западна Европа. Този процес ще започне в началото на 2020 година и ще бъде поетапен.  От Infiniti обещават, че трансформацията ще бъде лека и ще бъдат взети всички възможни мерки клиентите на марката в този регион да продължат

Infiniti обяви началото на мащабен план за реконструкция на компанията, който включва напускането й на пазарите в Западна Европа. Този процес ще започне в началото на 2020 година и ще бъде поетапен. 

От Infiniti обещават, че трансформацията ще бъде лека и ще бъдат взети всички възможни мерки клиентите на марката в този регион да продължат да имат качествено обслужване.

Интересното е, че Infiniti няма намерение да напуска Източна Европа, както и Азия и Близкия Изток. Фокусът през следващите години ще пада върху Северна Америка и Китай, както и върху SUV и кросоувър автомобилите.

Допълнително, Infiniti ще електрифицира моделната си гама от 2021 година, а междувременно ще бъде преустановено предлагането на дизелови двигатели.

Като част от оттеглянето от Западна Европа, производството на Q30 и QX30 в Съндърленд, Великобритания, също ще бъде спряно.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт