728 x 90

Германия ще запази облекченията за електромобили

    Финансовият министър на Германия Олаф Шолц обяви, че иска да удължи отстъпките и данъчните облекчения за електромобилите и хибридите за още 10 години. Германия се опитва да подсили продажбите на електромобили в отговор на избухналия през 2015 година скандал на Volkswagen „Дизелгейт” и последвалата реакция срещу дизелите, която води до все повече ограничения срещу тях

    Финансовият министър на Германия Олаф Шолц обяви, че иска да удължи отстъпките и данъчните облекчения за електромобилите и хибридите за още 10 години.

    Германия се опитва да подсили продажбите на електромобили в отговор на избухналия през 2015 година скандал на Volkswagen „Дизелгейт” и последвалата реакция срещу дизелите, която води до все повече ограничения срещу тях и сериозен спад в продажбите им.

    „Германските автомобилни производители вече са инвестирали милиарди в развитието на електромобилите – обясни Шолц пред вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung. – Ние трябва да отговорим на това с разширяване на инфраструктурата за зареждане на електромобили и запазване на данъчните облекчения за тях.

    „Мисля, че от гледна точка на индустриалната ни политика е важно да продължим програмата ни за подкрепа на електромобилите и plug-in хибридите, която изтича през 2021 година, за още едно десетилетие.”

    Държавните програми спомогнаха за увеличаване на продажбите на електромобили в Германия, но все още броят им е твърде малък – миналата година електромобилите покриха 1% от продажбите на нови коли в страната.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт