728 x 90

Дизайнерът на Bugatti Veyron се премести от BMW в Rolls-Royce

    Джозеф Кабан, който ръкодови дизайна на BMW от 2017 година насам, се премести в друга марка на баварската компания – Rolls-Royce. На негово място в BMW застава Домагой Дукеч, който пък досега отговаряше за BMW i и BMW M дивизиите. 46-годишният словак стана популярен с работата си за Volkswagen Group. Там той постъпва на работа

    Джозеф Кабан, който ръкодови дизайна на BMW от 2017 година насам, се премести в друга марка на баварската компания – Rolls-Royce. На негово място в BMW застава Домагой Дукеч, който пък досега отговаряше за BMW i и BMW M дивизиите.

    46-годишният словак стана популярен с работата си за Volkswagen Group. Там той постъпва на работа още като 20-годишен, а скоро след това поема създаването на екстериорния дизайн на Bugatti Veyron.

    След това, Кабан оглавява дизайна на Skoda и Audi в различни етапи от кариерата си, като именно на него чехите дължат все още актуалния си дизайнерски език.

    Някои от неговите популярни творения, като изключим Veyron, включват Skoda Octavia, Fabia и Kodiaq, както и мъниците VW Lupo и Seat Arosa.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт