728 x 90

Lamborghini се отказа от претенциите към руския Aurus

Италианският луксозен бренд Lamborghini няма възражения против присъствието на марката Аурус на европейския пазар. Претенциите на италианците в Бюрото за интелектуална собственост са касаели тунинг ателие Klassen Automobile, което се опитвало да регистрира търговската марка Aurus в Европа. През февруари тази година обаче жалбата на италианския бренд е оттеглена, тъй като правата вече са собственост

Италианският луксозен бренд Lamborghini няма възражения против присъствието на марката Аурус на европейския пазар. Претенциите на италианците в Бюрото за интелектуална собственост са касаели тунинг ателие Klassen Automobile, което се опитвало да регистрира търговската марка Aurus в Европа.

През февруари тази година обаче жалбата на италианския бренд е оттеглена, тъй като правата вече са собственост на Русия. От Lamborgini обясняват, че руският Aurus "принципиално се отличава по своето позициониране от италианския бренд, фокусиран върху суперколите – в частност Urus".

Към Аурус претенции имат още две компании – Toyota с Auris, и Michelin със субренда Taurus. Засега няма информация дали те са оттеглили своите жалби.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт