728 x 90

PSA и FCA обсъждат съюз за разработка на електрически коли

    По информация на авторитетното онлайн издание Automotive News, PSA и FCA обсъждат потенциално партньорство, което трябва да се фокусира върху разработката на електрически автомобили. Засега няма потвърждение от страна и на двата производителя като изданието се позовава на "източници близки до темата, които предпочитат да останат анонимни." Според репортажа френският и италиано-американският гиганти обмислят създаването

    По информация на авторитетното онлайн издание Automotive News, PSA и FCA обсъждат потенциално партньорство, което трябва да се фокусира върху разработката на електрически автомобили.

    Засега няма потвърждение от страна и на двата производителя като изданието се позовава на "източници близки до темата, които предпочитат да останат анонимни."

    Според репортажа френският и италиано-американският гиганти обмислят създаването на т.нар. "супер платформа", която ще послужи за база на бъдещи електромобили за всички брандове на FCA и PSA.

    Това би спестило буквално милиарди и за двете фирми, тъй като модулната архитектура ще има споделени разходи за разработка.

    Освен това, PSA вече няколко пъти изразява публично желанието си за разрастване, а сделка с FCA се смята като потенциална първа стъпка към сливането на двата концерна.

    От друга страна, FCA открито подкрепя идеята за косолидация в индустрията, нещо, което още Серджо Маркионе проповядваше на чело на компанията.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт