728 x 90

Тръмп плаши и Мексико с 25% мито

Тръмп плаши и Мексико с 25% мито

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви вчера, че ако реши да наложи мита на автомобилите, внасяни от Мексико, то размерът му ще е 25%. Темата е изключително деликатна с оглед на това, че американските автомобилни производители имат сериозни производствени мощности в Мексико и там произвеждат автомобили за Северна Америка и дори за износ към други

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви вчера, че ако реши да наложи мита на автомобилите, внасяни от Мексико, то размерът му ще е 25%. Темата е изключително деликатна с оглед на това, че американските автомобилни производители имат сериозни производствени мощности в Мексико и там произвеждат автомобили за Северна Америка и дори за износ към други континенти.

Тръмп използва случая да предупреди Мексико да затегне контрола по границата с Щатите и добави заплахата за митата, като обясни в типичния си объркан стил, че няма да има мита, ако Мексико положи повече усилия, за да спре трафика на наркотици през границата.

Президентът, който говори пред медиите в Белия дом, похвали Мексико за „добрата работа” тази седмица по отношение спирането на притока на мигранти на южната граница на САЩ.

Тръмп и администрацията му продължават преговорите и с Китай за въвеждането на мита, включително и върху производството на автомобили и компоненти за тях, като президентът прогнозира, че резултат ще има след около 4 месеца.

Още от миналата година автомобилните производители в Щатите предупреждават, че въвеждането на мита, включително и за частите и компонентите, които влизат в страната за местното производство, ще увеличи цените на колите, като прогнозите бяха, че цените могат да скочат средно с 6000 долара на автомобил.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт