728 x 90

EK обвини VW, BMW и Daimler във възпрепятстване на еко технологиите

EK обвини VW, BMW и Daimler във възпрепятстване на еко технологиите

Европейската комисия излезе с обвинения против немските концерни VW Group, BMW и Daimler, които се подозират в съзнателно възпрепятстване на внедряване на технологии за намаляване на изхвърляните вредни емисии от автомобилните двигатели. Това се казва в официално заявление на ЕК. Автомобилните производители се подозират в това, че в периода от 2006 до 2014 г. те

Европейската комисия излезе с обвинения против немските концерни VW Group, BMW и Daimler, които се подозират в съзнателно възпрепятстване на внедряване на технологии за намаляване на изхвърляните вредни емисии от автомобилните двигатели. Това се казва в официално заявление на ЕК.

Автомобилните производители се подозират в това, че в периода от 2006 до 2014 г. те са провеждали технически срещи на така наречения "съюз на петте", в който са влизали BMW, Daimler и три марки от Volkswagen Group – VW, Audi и Porsche. По време на тези събирания са били обсъждани мерки по забавянето на развитието на технологиите по намаляване на степента на почистване на вредните газове от машините.

Към момента против немските концерни се води антимонополно разследване. Освен това, ЕК очаква официални отговори от Volkswagen, Daimler и BMW за предявеното обвинение.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт