728 x 90

Стартира производството на Mercedes EQC в Германия (видео)

Стартира производството на Mercedes EQC в Германия (видео)

Mercedes-Benz започна нова ера в историята си – немската марка качи на поточните линии първия си изцяло електрически SUV автомобил. EQC ще се сглобява в Бремен, а по-късно тази година ще го видим и в производство в Китай. Марката обяснява, че след сериозна инвестиция, заводът й в Бремен може да обслужва едновременно монтажната дейност по

Mercedes-Benz започна нова ера в историята си – немската марка качи на поточните линии първия си изцяло електрически SUV автомобил. EQC ще се сглобява в Бремен, а по-късно тази година ще го видим и в производство в Китай.

Марката обяснява, че след сериозна инвестиция, заводът й в Бремен може да обслужва едновременно монтажната дейност по автомобили с различни задвижващи системи. Припомняме, че в същата фабрика в момента се произвеждат и C-Class, както и джипките GLC и GLC Coupe.

Mercedes въвежда термина "втора сватба" в производствената дейност. Това е процесът, при който електрическият автомобил получава своите батерии, след като е бил оборудван с шаси и електромотори.

Специалистите от завода в Бремен ще се грижат и за качеството на продукцията в един от заводите на Mercedes в Китай, където ще се сглобява EQC за местния пазар.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт