728 x 90

Зелени активисти с протести покрай изложението във Франкфурт

    Автомобилният салон във Франкфурт е може би най-голямото събитие за индустрията в Европа. Точно този факт е привлекъл погледите на няколко организации, които работят в подкрепа на опазването на околната среда. Начело с Greenpeace, част от тези групи с активисти са протестирали покрай провеждането на събитието до река Майн. Основните им искания са спирането на

    Автомобилният салон във Франкфурт е може би най-голямото събитие за индустрията в Европа. Точно този факт е привлекъл погледите на няколко организации, които работят в подкрепа на опазването на околната среда.

    Начело с Greenpeace, част от тези групи с активисти са протестирали покрай провеждането на събитието до река Майн. Основните им искания са спирането на продажбите на SUV автомобили.

    "Докато големите SUV-та доминират автомобилния транспорт, вместо малките градски електромобили, колите ще си останат проблемното дете за нас," коментира активистка група в официално съобщение.

    Коментарите достигнаха дори до ръководителите на автомобилните фирми, като шефът на Volkswagen, Херберт Дийс, заяви, че "SUV-тата са отговор на потребителското търсене."

    По данни на Greenpeace, автомобилната индустрия е отговорна за около девет процента от парниковите газове през 2018 година. От организацията призовават за край на производството на коли с ДВГ до 2028 година.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт