728 x 90

Hyundai прекратява временно производството в Южна Корея заради коронавирус

    Hyundai обяви, че временно ще трябва да преустанови производството на автомобили в Южна Корея поради проблем с доставката на компоненти от Кита. Фирмата разполага със седем завода в страната, които съставляват приблизително 40 процента от цялото производство на марката в глобален мащаб. Проблемът идва от доставката на окабеляване от фабрики в Китай, които работят на

    Hyundai обяви, че временно ще трябва да преустанови производството на автомобили в Южна Корея поради проблем с доставката на компоненти от Кита.

    Фирмата разполага със седем завода в страната, които съставляват приблизително 40 процента от цялото производство на марката в глобален мащаб.

    Проблемът идва от доставката на окабеляване от фабрики в Китай, които работят на намалена мощност или изобщо не функционират. Причната за това е епидемията на коронавирус, която налага временно спиране на градския транспорт в някои от най-засегнатите китайски градове.

    Засега няма ясен план кога ще бъде възстановено производството от страна на Hyundai, но се очаква това да не се случи преди 7 или 8 февруари в зависимост от конкретния случай.

    Междувременно марката работи по нови i20, Elantra и първия пикап в историята си. Производството им може да бъде забавено с няколко седмици.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт