728 x 90

Ръст от почти 15 процента в продажбите на Volvo през юли

    Volvo Cars отчете ръст на продажбите през юли, като те са нараснали с 14.2% в сравнение със същия период на миналата година. Компанията е продала 62 291 автомобила през месеца, като Европа, САЩ и Китай отчитат ръст на продажбите в сравнение със същия период на миналата година. Продажбите в Европа се върнаха към растеж през

    Volvo Cars отчете ръст на продажбите през юли, като те са нараснали с 14.2% в сравнение със същия период на миналата година. Компанията е продала 62 291 автомобила през месеца, като Европа, САЩ и Китай отчитат ръст на продажбите в сравнение със същия период на миналата година. Продажбите в Европа се върнаха към растеж през юли и продължиха положителната си тенденция, тъй като пазарите вдигнаха ограниченията, поставени по повод пандемията от Covid -19.

    Двуцифреният ръст през месеца бе обусловен от продължаващото засилено търсене на SUV гамата. Комби моделът V60 и седанът S60 също допринесоха за силните показатели. Търсенето на еликтрифицирани автомобили в Европа също остава стабилно и продължава тенденцията, като според данните на JATO Dynamics през юни тази година са регистрирани 1.13 милиона еко автомобили. Пазарът на Plug-in хибриди беше доминиран от три премиум марки (Volvo, Mercedes и BMW), оставяйки предишния лидер (Mitsubishi) на шесто място.

    Според последните данни на IHS, Volvo Cars е била водещата електрифицирана премиум марка в Европа през първата половина на 2020 г., като автомобилите Recharge съставляваха почти една четвърт от общите продажби в региона. През първите седем месеца Volvo Cars продаде 332 253 автомобила, което е с 16% по-малко спрямо същия период на миналата година.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт