728 x 90

Усмивки от старите ленти: Колко струват колите втора ръка през 2001-2002 г.?

Усмивки от старите ленти: Колко струват колите втора ръка през 2001-2002 г.?

Цените на автомобилите, независимо дали стари или нови, непрестанно вървят нагоре. Съвсем грубо казано, ако преди 10-15 години човек можеше да си купи 3-4-годишен автомобил от компактния клас, върнат от лизинг, за около десетина хиляди лева, то днес цените за идентична кола спокойно могат да стигнат и до 20 хиляди. Ровейки се из интернет за

Цените на автомобилите, независимо дали стари или нови, непрестанно вървят нагоре. Съвсем грубо казано, ако преди 10-15 години човек можеше да си купи 3-4-годишен автомобил от компактния клас, върнат от лизинг, за около десетина хиляди лева, то днес цените за идентична кола спокойно могат да стигнат и до 20 хиляди.

Ровейки се из интернет за обяви на различни коли, попаднахме на интересна тема във форум за класически автомобили. В нея потребителите качват снимки на вестници за обяви от преди двадесетина години, които ни дават бърз поглед към цените на автомобилите по това време.


 Цените днес: Искат 2900 евро на тази чудесна Лада 2107. Струва ли си?

БГ пазар: Skoda Octavia на метан с 345 000 км. стана на 121 000 км. в България


Важно е да отчетем, че повечето коли са подбрани и са или редки, или по-специални версии на масови модели. Все пак, базата е добра и всеки може да си направи грубо сравнение за цените тогава и днес.

Само като пример ще посочим обява за Opel Vectra 2.0 бензин от 1992 година. Возилото е 4х4 и с "всички екстри" като цената му през 2001 година е била 8900 немски марки. Виждаме и Volkswagen Golf GTI от второ поколение за 4500 марки, както и множество други обяви.

За да разгледате пълната тема с десетки обяви за коли от миналото, отидете на този линк.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт