728 x 90

Обновеният Lexus RX 450h почва от 122 900 лева

    Обновеният Lexus RX 450h вече се продава в България на цени от 122 900 лева с ДДС. Пълният хибрид стига 152 900 лева при топ нивото President. Джипът разполага с нова уникална за семейството на "Лексус" предна решетка, подобрен дизайн и оборудване в интериора. Добавен и режимът на шофиране Sport за подобрена динамика на системата

    Обновеният Lexus RX 450h вече се продава в България на цени от 122 900 лева с ДДС. Пълният хибрид стига 152 900 лева при топ нивото President.
    Джипът разполага с нова уникална за семейството на "Лексус" предна решетка, подобрен дизайн и оборудване в интериора. Добавен и режимът на шофиране Sport за подобрена динамика на системата Lexus Hybrid Drive
    Изцяло новата F SPORT версия пък разполага с уникален интериорен и екстериорен дизайн и специално динамично окачване.
    През 2005-а Lexus RX стана първият в света SUV, оборудван с пълно хибридно задвижване.
    Новият Lexus RX 450h прави веднага впечатление с новия си дизайн на предната решетка, различните интериорни цветове, нов волан, второ поколение на системата Remote Touch, както и изцяло нов F SPORT пакет.
    По подобие на CT 200h и изцяло новия GS,
    предната решетка е много по-динамична и придава по-спортен вид
     на автомобила. Предните светлини са подчертани от интегрирани светодиодни (LED) светлини за движение през деня (Daytime Running Lights) във формата на връх на стрела. Клиентите могат да избират между светодиодни (LED) и ксенонови (HID) предни светлини.
    Инструменталното табло също е значително подобрено и включва второ поколение на системата Remote Touch. Новите интериорни цветове в гамата са кафяво и два ексклузивни F SPORT цвята – черно и светло сиво. Сега клиентите могат да избират и вложки от орехово дърво. Специалната Semi-aniline кожа е изключително гладка и се отличава с перфорации във формата на диамант. Шевовете на седалките са по-дебели и значително по-здрави. Lexus RX 450h е оборудван с изцяло нов волан, който е още по удобен за хващане и може да бъде поръчан с дървени орнаменти и отопление.
    Инструментното табло на водача е оборудвано с индикатор на хибридната система с три зони – Charge, Eco и Power. Осветлението на таблото се променя според режима на шофиране.
    Докато сте в режим EV (електрически), Normal или Eco и стрелката на индикатора е в зоните Charge и Eco горната част на таблото свети в мека синя светлина. Когато стрелката навлезе в зоната Power тази светлина изгасва. В режим Sport, осветлението става червено. Lexus RX 450h e оборудван с второ поколение на системата Remote Touch. Мултифункционалният уред за управление на системата много наподобява компютърна мишка и в сравнение с предишната версия значително улеснява работата с него. Функцията ENTER вече се използва с натискането на централния бутон, аналогично на компютърна мишка.
    Свързан със системата Remote Touch e мултимедиен LED дисплей,
    който позволява изобразяването и регулирането на три вида информация едновременно, например навигация, климатик, информация за разхода и входящо повикване.
    В допълнение към режимите Normal и Eco на хибридното задвижване и интелигентнтата безстепенна автоматична хибридна трансмисия, новият RX 450h е оборудван и с режим Sport, който подобрява динамиката на автомобила. Тези три режима се избират от волана, а четвъртият EV (eлектрически) режим се избира от отделен бутон до скоростния лост.
    При стартиране на Lexus RX 450h, той автоматично работи в електрически режим при скорости до 50 км/ч. В този режим автомобилът се задвижва единствено от електромоторите си и по този начин не изразходва гориво и не отделя вредни емисии. Това значително подобрява разхода на гориво в града и комбинирания разход на автомобила. Режим EV ви позволява да шофирате из града в спокойно и безшумно.
    При избиране на режим Eco, реакцията при рязко подаване на газ се забавя и климатичната система влиза в икономичен режим на работа, който спомага за намаляне на разхода на гориво. В зависимост от пътните условия, този режим осигурява на водача едно спокойно пътуване и значително намаляване на разхода на гориво.
    Режим Sport e специално настроен да доставя повече мощност от електромотора и да реализира пълния потенциал от динамика и подвижност на новия Lexus RX 450h. Този режим не само настройва по-агресивно подаването на газ и електрическото сервоуправление на волана (EPS), но и забавя намесата на системата за контрол на стабилността на автомобила (VSC), и системата за контрол на сцеплението (TRC).
    Lexus RX 450h вече се предлага в ниво на оборудване F SPORT. Този пакет се характеризира с изцяло нова F SPORT визия, която подсилва спортният характер на този пълен хибрид и е проектирана да отговори на изискванията на клиенти, които търсят по-спортно и емоционално изживяване. Очаква се около 30% от бъдещите продажби на Lexus RX да са с пакет F SPORT, който се различава с индивидуален интериорен и екстериорен дизайн, както и специално окачване.
    F SPORT версията на RX 450h e ексклузивно оборудвана с предни и задни спортни напречни демпферни щанги. Те намаляват ускването на корпуса, обират малките вибрации, и подобряват усещането за по-прецизно и сигурно поведение в завоите.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт