728 x 90

Серджо Маркионе пак захапа Volkswagen

Кризата на автомобилния пазар все повече влошава отношенията между основните играчи. Босът на групата FIAT-Chrysler Серджо Маркионе е предложил на собствениците на Volkswagen в САЩ намаление от $1000, ако си купят някой от моделите на "Фиат" или "Крайслер". Маркионе твърди, че е в "приятелски отношения" с шефа на Volkswagen Мартин Винтеркорн, но когато става за

Кризата на автомобилния пазар все повече влошава отношенията между основните играчи. Босът на групата FIAT-Chrysler Серджо Маркионе е предложил на собствениците на Volkswagen в САЩ намаление от $1000, ако си купят някой от моделите на "Фиат" или "Крайслер". Маркионе твърди, че е в "приятелски отношения" с шефа на Volkswagen Мартин Винтеркорн, но когато става за работа двамата се ръководят единствено интересите на техните компании. Наскоро от "Фалксваген" призоваха Маркионе да подаде оставка като президент на Асоциацията на европейските автомобилни производители (АСЕА). Това не само, че не се случи, като италианецът бе преизбран на 7 декември на престижната длъжност с мандат за още две години. Сега Маркионе е избрал интересен бизнес ход, който има пряко отражение върху групата VW.
Докато VW има голямо превъзходство над FIAT в Европа, американският пазар е друг въпрос. Пазарният дял на FIAT-Chrysler в САЩ е 11,4%, а на Volkswagen – 4 процента. Остава да видим как собствениците на автомобили на Volkswagen в САЩ ще реагират на "неприличното предложение" на Маркионе.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт