728 x 90

Мутафчиев прие ключовете за ново Mondeo за артистите, моделът с нови мотори у нас

Успешото сътрудничество между Мото-Пфое и Съюза на артистите в България, което продължава вече 15 год., беше отбелязано вчера с връчването на председателя му – обичания актьор Христо Мутафчиев, на ключовете от нов Ford Mondeo. Събитието се състоя в Сердика център, на брандирания изцяло с Ford партерен етаж. „В България се играят много постановки в цялата

Успешото сътрудничество между Мото-Пфое и Съюза на артистите в България, което продължава вече 15 год., беше отбелязано вчера с връчването на председателя му – обичания актьор Христо Мутафчиев, на ключовете от нов Ford Mondeo. Събитието се състоя в Сердика център, на брандирания изцяло с Ford партерен етаж.

„В България се играят много постановки в цялата страна и всички актьори ще са много доволни, че ще имам възможността да обикалям повече и да стигам при тях по-бързо. Благодаря на Мото-Пфое за подкрепата и приятелството през всичките тези години“, коментира Христо Мутафчиев при получаването на ключовете от Димо Николов, Управител на Мото-Пфое: „Аз всъщност съм първото рекламно лице на Ford в България – още от 1992 година, когато заснехме първия въобще рекламен клип у нас, с Ford Sierra. После рекламирах и Ford Escort”.

Междувременно стана ясно, че моделът получава атрактивни нови версии в България. Фокусът пада върху оптимизиран 2.0-литров битурбо дизелов мотор с 210 к.с. Съчетан с 6-степенна Powershift скоростна кутия и старт-стоп система, средният разход на този двигател е едва 4.8 л/100 км и 124 г/км СО2 емисии по каталожни данни.

Друга изненада е появата на хибридна модификация – за първи път в историята на модела до момента. Системата комбинира специално разработен 2.0-литров бензинов двигател и електрически мотор с 1.4 кВтч литиево-йонна батерия. Съчетанието между 2.0-литров бензинов двигател, работещ по цикъла на Аткинсън, и електрическо задвижване осигурява 187 к.с. при каталожни 4.2 л/100 км разход на гориво и 99 г/км СО2 емисии.

За първи път Mondeo ще се предлага и с 4х4 задвижваща система. Интелигентната система на Ford измерва сцеплението на колелата с пътната повърхност на всеки 16 милисекунди – 20 пъти по-бързо от мигването на око – и подава тяга към което и да е колело за 100 милисекунди.

С възможност за поръчка и у нас, Mondeo 4х4 е налично за 2.0-литровия дизелов TDCi двигател със 150 к.с. и ръчна скоростна кутия, както и със 180 к.с. и автоматична PowerShift трансмисия. Цените на Mondeo 4х4 стартират от 58 400 лв. с ДДС, докато хибридът стартира от 55 900 лв. с ДДС. В началото на следващата година се очаква и появата на Mondeo Vignale под формата на комби и седан – най-луксозното и добре изработено Mondeo на всички времена.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт