728 x 90

SEAT Ateca е вече у нас

Първият SUV автомобил в историята на испанската марка SEAT направи своята официална премиера в България. Ateca бе представен в Sofia Event Center в столицата ни по време на ефектна церемония. Продажбите на модела в България вече започнаха, като стартовата цена е 39 900 лв. с ДДС. Очаква се първите доставки към клиенти да станат факт през

Първият SUV автомобил в историята на испанската марка SEAT направи своята официална премиера в България. Ateca бе представен в Sofia Event Center в столицата ни по време на ефектна церемония.

Продажбите на модела в България вече започнаха, като стартовата цена е 39 900 лв. с ДДС. Очаква се първите доставки към клиенти да станат факт през следващата година.

Ateca се предлага със семейство от модерни бензинови и дизелови мотори с принудително пълнене. Феновете на дизела ще могат да избират от 1.6 TDI и 115 к.с., както и 2.0 TDI във версии със 150 и 190 к.с. Консумацията на гориво варира от 4.3 до 5 л/100 км, а стойностите на CO2 от 112 до 131 г/км.

Любителите на бензиновата сила могат да изберат от 1.0 TSI с 115 к.с. и 1.4 TSI е 150 к.с. Данните за разхода на гориво и емисиите за тези двигатели са между 5.3 и 6,2 л/100 км и между 123 до 141 грама CO2 на км.

Част от оборудването на Ateca включва възможност за връзка на смартфон с 8-инчовия дисплей на колата и използване на приложения през него. Нещо повече – налично е и безжично зарядно устройство за мобилни устройства, които поддържат такъв тип захранване.

Автомобилът разполага със система от камери Top View за 360-градусов изглед на заобикалящата среда и паркинг асистент, който измерва разстоянията между колата и всичко наоколо със свръхзвукови сензори, а по желание, Ateca дори може да поеме контрола над управлението при паркиране.

Колата осигурява и паркинг отопление – докато е паркирана, тя изчаква водача, регулирайки температурата в купето до избрана от него температура. А ако ръцете Ви са заети с багажа, багажникът ще се отвори автоматично само след един жест с крак.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт