728 x 90

Второ поколение Volvo XC60 e вече на родна земя

Второ поколение Volvo XC60 e вече на родна земя

Втора генерация на най-продавания модел на Volvo в момента, компактната джипка XC60, стъпи официално в България. Машината беше представена за първи на ексклузивно предпремиерно събитие. Партньори на Мото-Пфое, официален представител на шведската марка за страната ни, клиенти и журналисти имаха възможността да видят на живо най-новото бижу в SUV гамата на Volvo.  „Новото XC60 излиза

Втора генерация на най-продавания модел на Volvo в момента, компактната джипка XC60, стъпи официално в България. Машината беше представена за първи на ексклузивно предпремиерно събитие.

Партньори на Мото-Пфое, официален представител на шведската марка за страната ни, клиенти и журналисти имаха възможността да видят на живо най-новото бижу в SUV гамата на Volvo. 

„Новото XC60 излиза от шведския завод в Гьотеборг навръх 90-годишния юбилей на Volvo и това не е случайно за компания, която проектира всеки модел с грижа за човешката безопасност. Новото ХС60 идва, за да заяви себе си като най-сигурния Volvo модел, създаван някога и може би най-безопасният автомобил в сегмента до този момент“, заяви пред гостите на събитието Димо Николов, управител на Мото-Пфое.

Новият XC60 е с 44 мм по-дълъг от предшественика си, с 108 мм по-широк, но пък е с 55 мм по-нисък. С тези промени XC60 е най-големият кросоувър в своя клас, а клирънсът на модела е намален от 230 на 216 мм, което си остава най-доброто постижение в този сегмент.

Втората генерация на XC60 получава още системи за безопасност, които включват автоматична помощ при работата с волана и помощ при избягване на инцидент. Две от тези системи са част от серийното оборудване на всеки нов XC60.

XC60 става първият модел на Volvo, който ще се предлага в хибридна версия при дебюта си, като клиентите ще могат да поръчват и бензинови и дизелови варианти. Хибридната версия е най-мощната – 407 конски сили – 320 от бензиновия мотор и 87 от електромотора, както и най-икономичната – общият й разход на 100 км е едва 2.1 литра. Моторната гама на XC60 допълват два дизела с 190 и 235 конски сили, както и два бензинови мотора с 254 и 320 конски сили.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт