728 x 90

Матрична оптика в следващото поколение Volkswagen Touareg (видео)

Матрична оптика в следващото поколение Volkswagen Touareg (видео)

Броени дни остават до официалната премиера на новото поколение VW Touareg – колата ще бъде представена на специално мероприятие в Пекин на 21 март. В оставащото време от Volkswagen продължават да подгряват интереса към модела, в частност – анонсирайки технологичното оборудване. По-рано през годината Фолксваген разпространи официални фотографии от салона, които са лаконични, но дават

Броени дни остават до официалната премиера на новото поколение VW Touareg – колата ще бъде представена на специално мероприятие в Пекин на 21 март. В оставащото време от Volkswagen продължават да подгряват интереса към модела, в частност – анонсирайки технологичното оборудване.

По-рано през годината Фолксваген разпространи официални фотографии от салона, които са лаконични, но дават изчерпателна обща картинка. Появи се и информанция за част от дизайнерския език, по точно – за неговата оптика.

Става дума за сложни матрични предни LED фарове. Подробности не се съобщават – освен фотографията, но се знае, че във всеки фар ще има по 75 светодиодни елемента.

Премиум джипката ще се базира на платформата MLB-Evo, на която са изградени и по-луксозни возила като Porsche Cayenne, Lamborghini Urus, Bentley Bentayga и Audi Q7. Предвижда се леко увеличаване на размерите с цел по-добро разграничаване спрямо Tiguan Allspace, но и намалено тегло спрямо предшественика.

В гамата мотори на следващия Touareg ще влязат бензинови и дизелови двигатели с работен обем от 2.0 и 3.0 литра. Всички те ще използват турбо пълнене.

Изцяло новото поколение на Volkswagen Touareg пое на експедиция през 11 държави, за да достигне мястото на своя дебют. В рамките на няколко седмици, машината ще премине над 16 000 километра. Промо пътешествието започна от Братислава и вече успя да премине през Санкт Петербург, Москва и Алма Ата. 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт