728 x 90

Нова лимитирана серия Landmark за Land Rover Discovery Sport

Нова лимитирана серия Landmark за Land Rover Discovery Sport

Land Rover разшири своята гама Discovery Sport с ново специално издание. Новата лимитирана серия Landmark бележи успеха на Discovery Sport като най-бързо продавания Land Rover на всички времена, което съвпада с целогодишните чествания на бранда по случай неговата 70-а годишнина. Наличен с 2-литров двигател Ingenium – дизеловия Td4 със 180 к.с. или бензиновия Si4 с

Land Rover разшири своята гама Discovery Sport с ново специално издание. Новата лимитирана серия Landmark бележи успеха на Discovery Sport като най-бързо продавания Land Rover на всички времена, което съвпада с целогодишните чествания на бранда по случай неговата 70-а годишнина.

Наличен с 2-литров двигател Ingenium – дизеловия Td4 със 180 к.с. или бензиновия Si4 с 240 к.с., Landmark предлага на клиентите най-доброто от гамата на Discovery Sport с уникална комбинация от цветове и тапицерия.

Финбар МакФол, директор Глобален продуктов маркетинг, сподели: "Клиентите обичат Discovery Sport, защото той демонстрира диапазона от възможности на Land Rover, предлагайки ненадмината проходимост на всякакви терени заедно с първокласен интериор и функционалността на пространство за до седем души. В световен мащаб сме продали повече от 350 000 броя Discovery Sport от въвеждането му на пазара през 2014 г., със 126 078 броя, продадени през 2017 г. – най-добрите годишни продажби на модел в 70-годишната история на Land Rover.“

Първият Land Rover, конструиран на 30 април 1948 г. в завода Хейлууд в Мърсисайд по случай 70-ия рожден ден на марката, е Discovery Sport.

Discovery Sport Landmark е наличен в три цвята: Narvik Black, Corris Grey и Yulong White, всички увенчани с контрастен покрив Carpathian Grey. Той съдържа динамична спортна предна броня с екстериорни акценти в цвят Graphite Atlas и 19-инчови джанти „Мантис“ Style 521 в цвят Gloss Dark Grey. Интериорът е с тапицерия от зърнеста кожа на седалките и облицовка на тавана в цвят Ebony, допълнени от тъмносив кант с алуминиево покритие около централната конзола.

Усъвършенстван дизелов и бензинов двигател
Discovery Sport Landmark се предлага в два варианта на екологични и икономични 2,0-литрови двигатели Ingenium, в унисон с изискванията на EU6: дизеловия Td4 със 180 к.с. и бензиновия Si4 с 240 к.с. Като част от непрекъснатото подобряване на автомобилните линии на Land Rover, всички силови агрегати на Discovery Sport вече са оборудвани с филтри за твърди частици, за да бъдат още по-екологични.

Ефективните филтри са идеално интегрирани в системата за последваща обработка и улавят саждите когато отработените газове преминават през тях. При нормални условия на шофиране уловените сажди се окисляват до CO2 и филтърът се регенерира в момента, в който водачът вдигне крака си от педала на газта.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт