728 x 90

Единственият по рода си Rolls-Royce Cullinan е вече у нас, първи сервиз на марката в страната

Rolls-Royce представи у нас първи в историята си SUV модел Cullinan. Всъщност, британците предпочитат да наричат супер луксозната машина high-riding автомобил, който е позициониран точно под Phantom в модерната гама на производителя. Возилото е изградено върху изцяло алуминиево шаси, заето именно от Phantom, а доста от компонентите също идват от лимузината, включително и 6.75-литровия V12 двигател

Rolls-Royce представи у нас първи в историята си SUV модел Cullinan. Всъщност, британците предпочитат да наричат супер луксозната машина high-riding автомобил, който е позициониран точно под Phantom в модерната гама на производителя.

Возилото е изградено върху изцяло алуминиево шаси, заето именно от Phantom, а доста от компонентите също идват от лимузината, включително и 6.75-литровия V12 двигател с две турбини. Моторът работи с 8-степенен автоматик, дело на Rolls и задвижва и четирите колела.

Мощността е същата като при Phantom – 571 конски сили и 850 Нм максимален въртящ момент, който е наличен още при 1600 об/мин. Благодарение на тези характеристики, Cullinan, който впрочем е кръстен на най-голямото парче диамант намерено в природата, ще може да ускорява от покой до 100 км/ч за само 5.2 секунди.

Въздушното окачване също идва от Phantom, а саморегулиращите се амортисьори и системата, която ги управлява, използват данни от камерата на колата и сателитната навигация, за да осигурят гладкото придвижване като с „летящо килимче”, с което са известни моделите на Rolls-Royce.

Дизайнът на луксозния SUV е в каноните на линиите на моделите на Rolls-Royce в последните 100 години. Интересна характеристика на визията например е задната част, която напомня на файтоните с външно отделени за багаж.

В интериора сложните решения отсъстват, акцентът е поставен върху качеството на изпълнение и на материалите, но точно тук едва ли някой е очаквал каквито и да е изненади. Все пак, воланът на Cullinan е по-малък от този на Phantom – елегантен намек, че това е автомобил за каране, а не шофьорът ви да ви вози в него.

Появата на Cullinan в България е свързана с отварянето на първия сервизен център на британската марка на територията на нашата страна. Досега най-близкото място за ремонтни дейности на моделите на Rolls бе в Истанбул. „М Кар София“ беше упълномощен със статут на сервизен център и вече официално ще изпълнява функциите на официален сервиз на Rolls-Royce Motor Cars Service в София. Той ще извършва всички ремонтни и сервизни дейности на автомобилите от марката Rolls-Royce.

Иво Божинов, управител на „М Кар София“, заяви: “Инвестирахме в опитния ни екип и съоръжения, граничещи с прозведения на изкуството, за да успее „М Кар София“ не само да отговори на изискванията на клиентите на Rolls-Royce, но и да ги надвиши. Чувстваме се много горди, че преминахме през целия труден процес, доказвайки че можем да отговорим на условията на може би най-добрите, и сега имаме възможност да представяме най-луксозната марка”.

Питър Шопман, регионален директор на Rolls-Royce Motor Cars, коментира: “С неотдавъшното пускане на модела New Phantom и продължаващия интерес към по-неформалния Ghost, броят на автомобили Rolls-Royce в Югоизточна Европа продължава да расте. Добрите първоначалните данни за продажбите на SUV-итата на Rolls-Royce Cullinan ни карат да се чувстваме уверени, че ще увеличим пазарния си успех в региона. Клиентите от България, както и собствениците на автомобили, които посещават тази вълнуваща част от Европа, вече имат подходящ партньор, с който да се погрижат за сервизните нужди на автомобилите си. Нашата цел е да задоволим нуждите на най-претенциозните клиенти в автомобилния свят, където и да се намират“

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт