728 x 90

Мощност за естети в новия Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition (видео)

Land Rover представи лимитираната серия Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition – повече динамика, лукс и ексклузивност в един от красивите средноразмерни SUV автомобили. В България новата джипка ще се продава на цени от 211 890 лв. с ДДС. Проектиран като върхово изпълнение в гамата на Velar, новият модел е разработен от Special Vehicle Operations

Land Rover представи лимитираната серия Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition – повече динамика, лукс и ексклузивност в един от красивите средноразмерни SUV автомобили. В България новата джипка ще се продава на цени от 211 890 лв. с ДДС.

Проектиран като върхово изпълнение в гамата на Velar, новият модел е разработен от Special Vehicle Operations и е задвижван от 5,0-литров двигател V8 с 550 к.с. и компресор суперчарджър. Ексклузивността на спецификацията ще бъде засилена заради факта, че този отличителен модел ще бъде достъпен за покупка само в рамките на една година.

Range Rover Velar получи всеобщо признание като спечели приза за “Най-добър автомобилен дизайн в света за 2018 г.” на Световните автомобилни награди и е вторият модел в семейството на Range Rover, който носи желаното отличие, след представянето на Range Rover SVAutobiography Dynamic през 2017 година. С двигател V8 с компресор суперчарджър, най-мощният Velar ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди и може да достигне скорост от 274 км/ч, като в същото време предлага на водач и пасажери традиционния финес и комфорт на Range Rover.

Мощният нов модел се отличава с редица визуални подобрения и уникални покрития, които осигуряват по-целеустремен външен вид и повишено внимание към детайла и същевременно запазват перфектно оптимизираните пропорции и характерен силует на Velar. Отвън характеристиките на награждавания средноразмерен SUV автомобил включват нова предна броня с по-големи въздухозаборници, които снабдяват с въздух двигателя V8 и охлаждат подобрената спирачна система.

Нова радиаторна решетка и долни странични формирани протектори се съчетават с преработена задна броня с вграден четворен ауспух. Екстериорните промени се съчетават с кора под трансмисионния тунел, за да гарантират, че най-бързият Velar в гамата на модела притежава изключителна аеродинамичност.

Специалните щрихи вътре включват уникалния спортен волан, който има специално контурирана рамка и алуминиеви пера за смяна на предавките. В центъра на купето въртящият се селектор за смяна на предавките и кръглите копчета за управление на деликатно интегрираната информационно-развлекателна система Touch Pro Duo имат изтънчено набраздено покритие.

Опционален пакет за интериора с карбонови влакна придава по-съвременен вид на купето с характерни стоманени нишки, а спортните педали и осветените метални пластини на праговете на вратите с надпис Range Rover допълват визията. Инженерите в Land Rover Special Vehicle Operations са прекарали 63 900 часа, изпипвайки в детайли уникалното калибриране, за да оптимизират возията, управлението и реакциите.
 
Звукът на Velar SVAutobiography Dynamic Edition не може да се сравнява с никой друг SUV автомобил, но най-фокусираният върху водача модел в гамата е практичен както винаги. Щедрият капацитет на багажника остава незасегнат, а гъвкавата задна седалка, делима в съотношение 40:20:40, позволява на клиентите да променят товарното пространство в зависимост от изискванията си.

82-литровият резервоар за гориво също обещава истински пробег над 483 км. Новият Velar SVAutobiography Dynamic Edition е наличен в 6 цвята за екстериора: Firenze Red; Santorini Black; Corris Grey; Fuji White; Indus Silver и при специална поръчка Satin Byron Blue.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт