728 x 90

Infiniti QX50 е вече в България

На тематично музикално парти с приятели и фенове на марката, Infiniti представи чисто новия си премиум високопроходим автомобил QX50 у нас. От марката се гордеят, че европейските доставки на модела започват от България като ключов пазар за региона с изключителен потенциал и нестихващ интерес от страна на потребителите. За настроението на гостите на събитието се погрижиха Митко

На тематично музикално парти с приятели и фенове на марката, Infiniti представи чисто новия си премиум високопроходим автомобил QX50 у нас. От марката се гордеят, че европейските доставки на модела започват от България като ключов пазар за региона с изключителен потенциал и нестихващ интерес от страна на потребителите.

За настроението на гостите на събитието се погрижиха Митко Павлов, Стефан Вълдобрев и софийската легенда – DJ Ради, а топ бармани изненадаха присъстващите с впечатляващо шоу и премиум коктейли. 

Голямата технологична новина при джипката, освен, че японците описват колата си като "най-напредничавата" в своята история, е 2.0-литровият турбо мотор с променлива компресия. По думите на компанията, агрегатът сам нагажда своята компресия, за да осигури оптимален прилив на мощност в комбинация с максимално нисък разход на гориво във всеки един момент.

Резултатът е въртящ момент подобен на дизелов мотор, а мощността е цели 249 к.с. Комбинираният разход на гориво по каталог е 8.7 литра на 100 километра, а на магистрала потреблението пада до 7.7/100.

Когато е екипиран с новия двигател, QX50 ще може да се изстрелва от място до 100 км/ч в рамките на само 7.3 секунди. Максималната скорост ще бъде 230 км/ч.

В пряко сравнение със своя предшественик, новият QX50 може да се похвали с подобрена ефективност до 37 процента, когато става дума за новия 2.0 турбо срещу предишния V6 бензинов мотор. И в двата случая агрегатът работи заедно с безстепенна скоростна кутия.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт