728 x 90

Още 7 топ награди за Made in Daimler

Даймлер спечели седем награди на церемония за „Най-добър товарен автомобил” и „Най-добра автомобилна марка за 2012” на списание ЕТМ. Повече от 8000 читатели взеха участие в проучването, което връчи на Mercedes-Benz пет победи в категорията „Превозни средства” и две в категория „Услуги”. Mercedes-Benz Sprinter e победител за 17ти пореден път в категорията „Ванове до 3,5

Даймлер спечели седем награди на церемония за „Най-добър товарен автомобил” и „Най-добра автомобилна марка за 2012” на списание ЕТМ. Повече от 8000 читатели взеха участие в проучването, което връчи на Mercedes-Benz пет победи в категорията „Превозни средства” и две в категория „Услуги”. Mercedes-Benz Sprinter e победител за 17ти пореден път в категорията „Ванове до 3,5 т„. От тази пролет Sprinter е първият ван, който предлага 7G-Tronic (седем степенна автоматична скоростна кутия ).
Категорията „Товарни автомобили за превоз на дълги разстояния” бе спечелена от Mercedes-Benz Actros. Изцяло новият камион отпразнува своя световен дебют през лятото на миналата година. Победителят на Mercedes-Benz в категорията товарни автомобили е икономичен, надежден и екологичен благодарение на технологиите за покриване изискванията на Euro 6.
В категория „Градски автобус” Mercedes-Benz Citaro завърши на върха на стълбицата на победителите. Продажбите на повече от 30 000 автобуса по време на 14-годишното му производство го направиха най-успешният градски автобус за  всички времена. От началото на месец май Citaro е и първият автобус в Европа, покриващ изискванията Евро-6.
Читателите на списание ETM избраха Mercedes-Benz Tourino за победител в категория „Мидибуси – автобуси до 10 м”. Tourino разполага с до 38 седалки и множество достъпни опции, позволяващи широк обсег на употреба – от пътуването на големи разстояния до справянето с натоварени пътни ситуации в големия град. Читателската анкета се провежда годишно от издателство ЕТМ и неговите специализирани списания Fernfahrer, Lastauto и Trans aktuell. „Най-добрите товарни превозни средства за 2012” и „Най-добрите марки за 2012” се определят и с помоща на инженерите от Декра. Тази година 8000 читатели имаха възможността да изберат победителите в 22 категории от 180 различни серийни модела.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт