728 x 90

Great Wall Motor в три независими класации за топ фирми

Компанията заема 5-о място в списъка на 50-те най-добри компании от Азия и тихоокеанския регион на Forbes за 2012 г. Great Wall Motor, който съвместно с българската компания Литекс Моторс стартира през февруари тази година производството на автомобилите Great Wall в България, влезе в списъка на  50-те най-добри компании в Азия и Тихоокеанския регион за

Компанията заема 5-о място в списъка на 50-те най-добри компании от Азия и тихоокеанския регион на Forbes за 2012 г.

Great Wall Motor, който съвместно с българската компания Литекс Моторс стартира през февруари тази година производството на автомобилите Great Wall в България, влезе в списъка на  50-те най-добри компании в Азия и Тихоокеанския регион за 2012 година. Списъкът е изготвен от списание Forbes, а Great Wall Motor заема петата позиция.
Въпреки рецесията в автомобилния бранш, в топ 50 са класирани 2 автомобилни компании, едната от които е Great Wall Motor. В предварителния подбор са участвали 1 259 компании с годишен приход и пазарен капитал, превишаващи 3 милиарда долара. Те са оценявани по няколко критерия: годишен приход, печалба, възвръщаемост на капитала, тенденции в цените на акциите и оценка на перспективите за развитие.
Great Wall Motor стана и единствената частна автомобилна компания сред 50-те най-добре представящи се китайски фирми. Отличието дойде от финансовата медия в Китай  „Глобални предприемачи”. С 35% ръст на печалбите и 10,3% възвръщаемост на активите, Great Wall Motor се нарежда съответно на 4-то и 9-то място според съответните критерии. В тази класация се вземат предвид и показатели като представяне на компанията, възможност за просперитет, имидж на марката, иновации и социална отговорност.
В допълнение на класацията за 50-те най-добре представящи се компании в Китай за 2012г., Great Wall Motor е избрана също за една от топ 10 потребителски марки от американското издание „Баронс уийкли”. Great Wall Motor е единствената автомобилна компания сред класираните.
Great Wall Motor (GWM) е най-големият частен производител на автомобили в Китай и износител от азиатската страна. Компанията реализира автомобилите си Great Wall в над 120 страни по целия свят, включително държави от Европейския съюз. GWM са първата и все още единствената независима китайска автомобилна компания, която има типово одобрение на продуктите си за продажба в ЕС. През последните години компанията обръща голямо внимание на развитието на своите служители и на стандартите за качество, както и на научното и технологично проучване и развитие на своите продукти.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт