728 x 90

Chevy възпламенява малкия автомобилен клас със своя Spark

    – Chevrolet отбеляза премиерата на новия градски модел Spark с гръм!– Нарисувайте своя Chevrolet Spark със светлина! Искрата на живота, искрата на интуицията…всичко на този свят започва с една искра. Дългите и тъмни зимни нощи изпълват някои хора с боязън и униние, но за Ник Уилямс те са прекрасна възможност за възпламеняване на придружени от

    – Chevrolet отбеляза премиерата на новия градски модел Spark с гръм!
    – Нарисувайте своя Chevrolet Spark със светлина!

    Искрата на живота, искрата на интуицията…всичко на този свят започва с една искра. Дългите и тъмни зимни нощи изпълват някои хора с боязън и униние, но за Ник Уилямс те са прекрасна възможност за възпламеняване на придружени от Spark цветни искри по улиците на европейските градове. Артистът със световна известност в областта на светлинните графити в градска среда създава експресивни творби с помощта на дим и светлина, които отправят предизвикателство към сетивата и възприятията на градските жители и тяхното обкръжение.
    Подобно на творбите на Уилямс, Chevrolet предизвиква традиционното разбиране за градски автомобил със своя Spark! Новият модел на Chevrolet е изпълнен с модерни технологии, от него блика жизнерадост, съвременен дух и функционалност, а излъчването му не отстъпва по яркост на бляскавите фойерверки в нощното небе! Малкият Chevrolet Spark е уникален градски автомобил, създаден да покорява сърцата и душите. Spark е динамичен петместен хечбек, конструиран така, че да възпламени както желанието на младите хора, които се сдобиват с първия си личен автомобил, така и жителите на големите градове със своя самоуверен дизайн и ярки цветове, достъпни цени, безопасност, икономичност и маневреност. С малките си външни габарити Spark е идеално превозно средство за активните градски жители – лесен за управление, паркиране и поддръжка, той се чувства като у дома си по улиците на модерните градове.
     
    Рисунки със светлина
    Завладявайки градската джунгла с модела на Chevrolet, художникът на светлинни графити Ник Уилямс използва тази модерна форма на изкуство, за да остави своя отпечатък в тъмнината. Със своите цветни светещи пръчки, фенерчета и дори детски играчки той успява да внесе светлина в градските центрове в продължение на часове. Въоръжен само с една цифрова фотокамера и използвайки възможностите на удължената експозиция, Уилямс създава и запечатва завинаги светлинни очертания и форми, които по принцип изчезват със светкавичната бързина, с която се появяват на бял свят.
    "По същия начин, по който специалистите по пиротехника и фойерверки използват нощното небе, превръщайки го в огромно художествено платно художниците със светлина ползват градския пейзаж, вдъхвайки живот в неудушевени предмети като автомобили и сгради – в това отношение няма никакви ограничения пред творческата енергия," отбелязва Уилямс. "Рисуването със светлина в градска среда може би е нова творческа форма, но първият известен изследовател в сферата на светлинното изкуство е Леонардо да Винчи и неговите експерименти с камера обскура."
    Когато създава своите светлинни творби, Ник е облечен изцяло в черно, за да се слеее напълно с околната тъмнина. Tова означава, че докато рисува със светлина, а камерата снима с удължена експозиция, артистът остава напълно невидим. По време на 20-те минути, които отнема всяка от снимките, Ник непрекъснато работи „в кадър”, контролирайки работата на камерата с дистанционно управление.
    "Подобно на четката на художника, източникът на светлина се намира в непрекъснато движение, за да се избегне натрупването на светлина „на петна” по картината. Когато рисувам автомобил като Chevrolet Spark, аз създавам отделни извити контури, подчертаващи ярките линии на елегантната каросерия. За да добавя по-драматичен елемент или цвят използвам натурална светлина като тази от съзвездията в небето или допълнителни светлинни източници като автомобилните LED-светлини на спирачките, за да създам огнена атмосфера. Ако се вгледате внимателно в тъмнината на нощния град, ще останете изненадани колко различно може да стане всичко само с една малка  искра."

    Превърнете своя Chevrolet в произведение на изкуството с помощта на светлината
    Ник Уилямс демонстрира как с малко творчески подход можете да прибавите впечатляващи ефекти към вашия автомобил Chevrolet в прегръдките на нощта. Използвайки единствено обикновено домашно фенерче и любителска цифрова камера с възможност за ръчни настройки, вие можете да създадете своя собствена светлинна “картина” само за няколко минути.
    – Избягвайте места с много и силно улично осветление – колкото по-тъмна е основата за вашата картина, толкова по-добре.
    – Поставете вашата цифрова камера на стабилна повърхност или още по-добре – на статив, ако разполагате с такъв.
    – Използвайки ръчния режим за настройки, изберете светочувствителност ISO 100, бленда f/8 и максимално дълго време за експозиция.
    – Натиснете спусъка и “нарисувайте” желаната картина с мощно фенерче, изключвайки го в моментите, в които не „рисувате”!
    – Проверете резултата на екрана на камерата. Ако картината е твърде светла, опитайте отново! И след като сте нарисували вече картина на своя Chevrolet, защо да не я качите на страницата на Chevrolet във Facebook, Instagram или Twitter?

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт