728 x 90

Признание за MINI Paceman в "The Best Cars of 2013"

Категорията е “Mini Cars”, победителят – MINI. Оригиналният британски малък автомобил си осигури победата в своя клас и в тазгодишната анкета за най-добрите автомобили според читателите на специализираното списание „auto, motor und sport“. MINI се наложи с убедителна преднина в сегмента „Mini Cars“, а други два модела от най-щурото автомобилно семейство заемат места на стълбичката

Категорията е “Mini Cars”, победителят – MINI. Оригиналният британски малък автомобил си осигури победата в своя клас и в тазгодишната анкета за най-добрите автомобили според читателите на специализираното списание „auto, motor und sport“. MINI се наложи с убедителна преднина в сегмента „Mini Cars“, а други два модела от най-щурото автомобилно семейство заемат места на стълбичката на победителите.
MINI Coupé се класира на трето място, с което категорично потвърди изключителната популярност на премиум малките автомобили, произвеждани в Оксфорд, Великобритания. Още при първата си номинация MINI Paceman се класира на второ място в категорията „Малки автомобили”(Small Cars), като освен това заема и третото място в общото класиране.
Върховите класирания на трите модели доказват убедително, че успехът на MINI е широкообхватен. Последователно разширената през последните години гама от модели привлече допълнителни групи клиенти към марката. Както винаги, най-големите и верни почитатели на MINI избират класическия вариант на каросерията. От своя дебют през 2001 година този модел печели минимум едно отличие при анкетата на читателите на „auto, motor und sport“.  Предлаганото от около година MINI Coupé бе първата атака към първите места в този клас. А MINI Paceman постигна този успех само няколко седмици след въвеждането си на германския пазар.
Анкетата сред читателите на „auto, motor und sport“ е особено престижно и богато на традиции събитие по отношение на популярността на автомобилите в Германия. При 37-мото издание на анкетата в нея участваха около 113 000 читатели на специализираното издание, които определиха „Най-добрите автомобили на 2013 година”. Те трябваше да направят своя избор между 373 модела от 10 категории.
Изключителното представяне на MINI в борбата за титлата при “The Best Cars of 2013” („Най-добрите автомобили на 2013 година”) потвърждава увеличаващата се популярност на марката, което се вижда и от най-новите рекорди при продажбите на MINI.  През 2012 година за пръв път по целия свят са продадени повече от 300 000 автомобила MINI. В сравнение с предходната година това е увеличение с 5,8 %. През 2013 година допълнителен потенциал за увеличение на продажбите ще се гарантира от пазарния старт на  MINI Paceman.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт