728 x 90

Спряха от производство 3-вратата версия на най-малкия SEAT

Спряха от производство 3-вратата версия на най-малкия SEAT

Испанската марка SEAT намалява моделната гама на субкомпактния Mii. Колата има два "близнака" – Volkswagen up! и Skoda Citigo, като най-малкият сеат е най-слабо търсен на европейския пазар. Трите модификации се произвеждат от 2011 г. в Братислава. Занапред хечбекът Seat Mii ще е достъпен само с 5-врато купе, след като производството на "тривратката" беше прекратено.

Испанската марка SEAT намалява моделната гама на субкомпактния Mii. Колата има два "близнака" – Volkswagen up! и Skoda Citigo, като най-малкият сеат е най-слабо търсен на европейския пазар. Трите модификации се произвеждат от 2011 г. в Братислава.

Занапред хечбекът Seat Mii ще е достъпен само с 5-врато купе, след като производството на "тривратката" беше прекратено. Причините за това решение не се съобщават официално, но търсенето на испанския модел е по-слабо от немската и чешката анлогична версия.

През 2017 г. в Европа са продадени 15 412 бр. Seat Mii с три врати (с 4470 по-малко от 2016 г.). За сравнение, хеч Skoda Citigo през миналата година има тираж 35 698 (2966 по-малко от по-миналата година), а VW up! за този период е със 100 715 продажби (3879 броя повече от 2016 г.).

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт