728 x 90

Тойота ще ремонтира 2,4 милиона хибрида

Тойота ще ремонтира 2,4 милиона хибрида

Toyota ще привика извънредно в сервизите 2,4 млн транспортни средства хибридни силови установки. Става дума за моделите Prius и Auris, които са произведени от октомври 2008 г. до ноември 2014 година. Това беше съобщено от авторитетното автомобилно издание Automotive News. Около 1,25 млн автомобила ще бъдат ремонтирани в Япония, а още 830 хиляди машини –

Toyota ще привика извънредно в сервизите 2,4 млн транспортни средства хибридни силови установки. Става дума за моделите Prius и Auris, които са произведени от октомври 2008 г. до ноември 2014 година. Това беше съобщено от авторитетното автомобилно издание Automotive News.

Около 1,25 млн автомобила ще бъдат ремонтирани в Япония, а още 830 хиляди машини – в САЩ. Освен това, акцията ще засегне 290 хиляди хибрида, реализирани на европейския пазар. Няма да се размине и на коли, продадени в Китай, Африка и Австралия.

От "Тойота" заявиха, че в "редки случаи" заради проблеми в хибридната система електрониката на автомобила може самостоятелно да се превключи в т.н. "защитен режим", което може да доведе до загуба на мощност или изключване на силовия агрегат. От компанията твърдят, че в Япония няма регистрирана нито една авария, причинена от този дефект.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт