728 x 90

IHS Automotive: SUZUKI е най-любимата компактна кола в света

IHS Automotive: SUZUKI е най-любимата компактна кола в света

IHS Automotive отново обяви SUZUKI за най-любима марка компактни автомобили в света. Класацията е извършена на база обемът на световните продажби на автомобилните производители в сегменти А и В за 2017 година. Освен, че запазва водещата си позиция от 2016 г. SUZUKI MOTOR CORPORATION отчита и ръст на пазарния си дял. За 2017 г. японският

IHS Automotive отново обяви SUZUKI за най-любима марка компактни автомобили в света. Класацията е извършена на база обемът на световните продажби на автомобилните производители в сегменти А и В за 2017 година.

Освен, че запазва водещата си позиция от 2016 г. SUZUKI MOTOR CORPORATION отчита и ръст на пазарния си дял. За 2017 г. японският производител държи 11,4% от световните продажби в категорията „компактни”. След него се нарежда RENAULT с 9,9%, а трета позиция заема HONDA с 8,7%.

Както си личи от данните, SUZUKI е водещият избор за автомобил от компактния клас в световен мащаб. В докладваните пред IHS Automotive 2 938 633 продадени компактни автомобила SUZUKI са включени и родните сделки с моделите на марката – CELERIO, BALENO, SWIFT и IGNIS.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт