728 x 90

COTY 2019: Ясни са седемте финалиста

Журито на конкурса Car of the Year посочи имената на седемте автомобила, които се оказаха в списъка на претендентите за званието "Автомобил на годината 2019" в Европа. Победителят ще бъде обявен през март следващата година в навечерието на Автосалон Женева. През тази година пред 60 журналисти от 23 държави за избор бяха представени 42 модела,

Журито на конкурса Car of the Year посочи имената на седемте автомобила, които се оказаха в списъка на претендентите за званието "Автомобил на годината 2019" в Европа. Победителят ще бъде обявен през март следващата година в навечерието на Автосалон Женева.

През тази година пред 60 журналисти от 23 държави за избор бяха представени 42 модела, които са нови или забележимо променени, вече се продават или ще стигнат до дилърствата в рамките на 12 месеца до датата на съобщаване на победителя.

Най-изненадващ финалист в актуалното допитване е спортният автомобил Alpine A110, който ще се бори за почетната статуетка със Citroën C5 Aircross, Ford Focus, Jaguar I-Pace, Kia Ceed, Mercedes-Benz A-class и Peugeot 508. Любопитно е, че Audi (с пет номинации) и BMW (с шест) не попадат във финалния списък, а Alpine, Ford, Kia и Peugeot са със стопроцентов актив – един кандидат, един претендент.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт