728 x 90

Видео: Как се сглобява лимузината на Путин

    Министерството на промишлеността и търговията в Русия показа във видео процеса по разработката и производството на президентската лимузина Aurus Senat, която беше създадена в рамките на амбициозния проект "Кортеж". Клипчето беше публикувано в официалния YouTube канал на ведомството. Създателите на "Кортеж" разказаха, че задачата по създаване на фамилията нови автомобили върху основата на единна модулна

    Министерството на промишлеността и търговията в Русия показа във видео процеса по разработката и производството на президентската лимузина Aurus Senat, която беше създадена в рамките на амбициозния проект "Кортеж". Клипчето беше публикувано в официалния YouTube канал на ведомството.

    Създателите на "Кортеж" разказаха, че задачата по създаване на фамилията нови автомобили върху основата на единна модулна платформа е била поставена през 2013 година. Както се знае, принципът на модулността позволява лесно адаптиране на производствената площадка за различните модели от семейството.

    "Създадена е не просто нова руска машина – създадени са мощности и компетенция за серийно производство на надеждни автомобили. Проектът позволява да се консолидират ресурсите на руската промишленост и да се преорганизират научното, техническо и производствено взаимодействие за конкуренция със световните стандарти", – се казва в съобщение на ведомството.

    В рамките на проекта "Кортеж" специалистите разработват транспортни средства предимно за руския политически елит. Машините са получили наименованията си от имената на кулите в Кремъл – лимузина и седан "Сенат", миниван "Арсенал" и кросоувър "Комендант". Последният ще се появи до края на тази година.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт