728 x 90

Продават първото копие от кабриолета Lexus LC 500 Convertible на търг

На автомобилното изложение в Лос Анджелис Lexus представи новия кабриолет LC 500 Convertible. Тогава японската марка обяви, че първият екземпляр от колата ще бъде продаден на търг от Barrett-Jackson. Известно е вече, че това ще бъде действително ексклузивен автомобил. Търгът е насрочен за 17 януари. На желещите за покупка ще бъде предложен единственият по рода

На автомобилното изложение в Лос Анджелис Lexus представи новия кабриолет LC 500 Convertible. Тогава японската марка обяви, че първият екземпляр от колата ще бъде продаден на търг от Barrett-Jackson.

Известно е вече, че това ще бъде действително ексклузивен автомобил. Търгът е насрочен за 17 януари. На желещите за покупка ще бъде предложен единственият по рода си Lexus LC 500 Convertible Inspiration Series Launch Exclusive 1 Of 1.

Освен това дълго наименование и производствен номер VIN 100001, кабриолетът се отличава със синя каросерия с акцентиране на нюанса „Liquid Platinum“ върху огледалата и оптичните рамки. Автомобилът също така има ексклузивни 21-цолови ковани лети джанти в цвят течен графит с контрастни черни акценти и високоефективна спирачна система с уникални сини спирачки. Плюс, бяла полуанилинова кожена тапицерия и уникални карбонови врати.

Под капака на ексклузивния Lexus LC 500 Convertible Inspiration Series Launch Exclusive 1 Of 1 се намира стандартният за модела 5,0-литровият атмосферен V8, мощността на който съставлява 477 к.с., а максималният въртящ момент е 540 Нм. Двигателят работи в комплект с 10-степенния "автомат" Direct Shift.

Началната стойност на кабриолета за аукциона все още не е съобщена, но е известно, че всички спечелени пари ще отидат за благотворителност. Купувачът, в допълнение, ще получи специално удостоверение плюс програма за обучение на шофьори Lexus Performance Driving Experience, тридневно хотелско настаняване за двама в Pebble Beach Resort и игра на голф и специалния комплект за багаж Zero Halliburton.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт