728 x 90

Видео: Луксозен кабриолет Toyota начело на императорския кортеж в Токио

    В Япония се състоя тържественият парад в чест на интронизацията на император Нарухито, който заедно със своята жена премина през центъра на Токио със специално разработен кабриолет Toyota. Видео от церемонията беше публикувано в социалните мрежи. Нарухито измина около 5 км от Императорския дворец до резиденция Акасака в съпровод с още около 30 правителствени автомобила,

    В Япония се състоя тържественият парад в чест на интронизацията на император Нарухито, който заедно със своята жена премина през центъра на Токио със специално разработен кабриолет Toyota. Видео от церемонията беше публикувано в социалните мрежи.

    Нарухито измина около 5 км от Императорския дворец до резиденция Акасака в съпровод с още около 30 правителствени автомобила, 18 мотоциклета и полицейски машини. Цялата процесия се беше разпростряла примерно на около 400 метра. А около пътя се бяха събрали хиляди граждани, за да приветстват новия император.

    Луксозният кабриолет за Нарухито беше създаден по специална поръчка на японския императорски дом. Автомобилът с дължина 5,4 м е изграден върху основата на седана Toyota Century от ново поколение. В частност, той е получил сгъваем покрив, променена задница на тялото и уникални задни седалки, които са разположени 40 мм по-високо в сравнение със стандартния модел.

    Както и седанът, кабриото се задвижва от хибридна силова установка, в състава на която влизат петлитров атмосферен V8 агрегат с мощност 380 к.с. и 165-киловатов елмотор. Сумарно двигателите развиват 431 конски сили.

    Новият параден кабриолет върху базата на Toyota Century смени в императорския гараж Rolls-Royce Corniche от 1990 година. Предполага се, че той ще стане официалният автомобил на Нарухито в различни публични мероприятия. В частност, императорът е длъжен да се появи с кабриото по време на церемонията по откриването на летните Олимпийски игри в Токио през 2020 година.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт