728 x 90

Супер Барса гони пореден трофей (+видео)

    – Новият клубен шампион на Европа Барселона открива турнира Audi Cup 2011 на 26 юли срещу Интернасионал (Порто Алегре)– Полуфиналните и финалните срещи на турнира са на 26 и 27 юли на стадион Алианц Арена в Мюнхен– На терена ще излязат Байерн, Барселона, Милан и Интернасионал Футболни фенове от цял свят решиха: ФК Барселона ще

    – Новият клубен шампион на Европа Барселона открива турнира Audi Cup 2011 на 26 юли срещу Интернасионал (Порто Алегре)
    – Полуфиналните и финалните срещи на турнира са на 26 и 27 юли на стадион Алианц Арена в Мюнхен
    – На терена ще излязат Байерн, Барселона, Милан и Интернасионал

    Футболни фенове от цял свят решиха: ФК Барселона ще открие Audi Cup 2011  на 26 юли с мач срещу Спортен Клуб Интернасионал Порто Алегре от Бразилия. На втория полуфинал един срещу друг ще се изправят ФК Байерн Мюнхен и ФК Милан. Това беше решението на 40 000 фенове, гласували в Интернет. С избора си феновете направиха труден жребия на ФК Байерн Мюнхен за полуфинала. Немският шампион рекордьор трябва да се съревновава с 17- кратния италиански шампион  ФК Милан. ФК Барселона ще очаква победителя от тази среща на финала в сряда. Шампионите от Каталуня ще играят при откриването на Audi Cup 2011 с южноамериканския СК Интернасионал (Порто Алегре).
    Интернационален футбол под знака на четирите кръга: по покана на AUDI AG в последната седмица на юли един срещу друг ще се изправят отборите на ФК Байерн Мюнхен, ФК Барселона, ФК Милан и Спортен клуб Интернасионал Порто Алегре, преди старта на европейския футболен сезон. Мачовете за Audi Cup ще се играят, както и през 2009-та година, в два дни на футболния стадион Алианц Арена в Мюнхен.
    По време на дебюта на турнира, който започна през 2009 г. като част от тържествата за 100-годишнината на марката Audi, над 130 000 фенове в Алианц Арена преживяха два вълнуващи дни. Едва след изпълнение на дузпи домакинът ФК Байерн Мюнхен победи на финала отбора на Манчестър Юнайтед. Audi Cup отбеляза едновременно старта на успешния сезон 2009/2010 за ФК Байерн Мюнхен, победата  на немското първенство и купата DFB, както и участието на отбора в шампионската лига.
    И през тази година конкуренцията е много силна: ФК Барселона ще пътува за Мюнхен със звездите си Меси  и Шави, а  ФК Милан – с Ибрахимович и Дженаро Гатузо. Както Байерн, така и двата отбора от Испания и Италия са част от интернационалното футболно семейство на Audi: спортистите и треньорите от години носят логото с четирите кръга. За южноамериканска атмосфера ще се погрижи тимът на Порто Алегре. Бразилците спечелиха 2010 Copa Libertadores de America – първенство, сравнимо с европейската шампионска лига.
    „Радваме се, че успяхме да спечелим тези четири топ отбора за първенството Audi Cup” – каза Рупърт Щадлер, изпълнителен директор на AUDI AG, който преди две години лично връчи купите на победителите. –  Все още си спомням за оспорваните дуели на терена и огромното вълнение по трибуните. Затова за нас беше ясно, че отново ще зарадваме футболните фенове. Убеден съм, че ни предстоят още два дни изпълнени със спортен професионализъм”.
    Предварителна продажба на билети вече започна. Билетите за две топ срещи в един ден струват 18 евро и могат да се закупят по Internet- www.audicup.de. Билети за финалите скоро ще се предлагат и в дилърската мрежа на Ауди в България www.audi.bg.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт