728 x 90

Кристиано Роналдо си купи карбоново Ferrari 599 GTO (видео)

    Звездата на португалския футбол и на "Реал" (М)  Кристиано Роналдо може да не е обичан от всички фенове на най-великата игра, но не може да му се отрече, че има вкус. След като най-скъпоплатеният играч в света заби една от най-атрактивните манекенки Ирина Шейх, голмайстора вече е горд притежател и на едни от най-бързите и

    Звездата на португалския футбол и на "Реал" (М)  Кристиано Роналдо може да не е обичан от всички фенове на най-великата игра, но не може да му се отрече, че има вкус. След като най-скъпоплатеният играч в света заби една от най-атрактивните манекенки Ирина Шейх, голмайстора вече е горд притежател и на едни от най-бързите и култови автомобили на планетата – карбоново Ferrari 599 GTO. От тази италианска супер кола са произведени само 599 бройки, всички са разпродадени още преди година, а екзеплярът на Роналдо е черен с кабронови нишки и с "белязан" с R7 на задницата (Кристиано игра в "Реал" с номер 7 и е известен и с инициалите CR7). 
    Въпреки че е само на 24 години Кристияно Роналдо е притежавал много поршета, други ферарита, мерцедеси  и бентли. Преди две години той даже успя да превърне за връщане в пункт за скрап червено Ferrari 599 GTB, след като катастрофира близо до лондонското летище Хийтроу.
    Явно обаче Роналдо не може да живее без рева на V12-двигателя, направен във фабриката в италианското градче Маранело. За приличащото на батмобил черно олекотено карбоново ферари Кристиано е платил около 300 000 евро – толкова, колкото нападателят на "Реал" изкарва само за седмица.
    Иначе 599 GTO е базиран на експерименталния пистов модел 599XX и под капака ме е поставен споменатия 6-литров мотор V12 с 670 к.с. при 8250 об./мин и 619 Нм при 6500 об./мин. Теглото на стандартната версия е само 1495 кг, което означава, че съотношението маса/мощност достига впечатляващите 2,23 кг/к.с.
    Шестстепенната секвенциална кутия е заимствана директно от 5XX, благодарение на което смяната на предавките се осъществява за 60 милисекунди. В резултат за ускорението от 0 до 100 км/ч са нужни 3,5 секунди, а максималната скорост достига 335 км/ч.
    Голяма част от компонентите при 599 GTO са изработени от композитни материали или алуминий, стъклата са по-тънки, олекотени са скоростната кутия, спирачната и изпускателната система, но въпреки това интериорът включва серия от екстри като карбоновите планки за смяна на предавките и спортния волан, тапициран с естествена кожа и алкантара.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт