728 x 90

Над 30 хиляди лева за абитуриенти-сираци

    – Модата през погледа на млади дизайнери в дефилето „TECH MODE”– Мото-Пфое организира за 16-ти път благотворително ревю за абитуриенти-сираци– Точно в 19:19 ч. на 19 април в зала "Мусала" на хотел "Хилтън" бе почетен и подкрепен с аплодисменти в борбата с болестта капитана на българския национален отбор по футбол Стилиан Петров За 16-та поредна

    – Модата през погледа на млади дизайнери в дефилето „TECH MODE”
    – Мото-Пфое организира за 16-ти път благотворително ревю за абитуриенти-сираци
    – Точно в 19:19 ч. на 19 април в зала "Мусала" на хотел "Хилтън" бе почетен и подкрепен с аплодисменти в борбата с болестта капитана на българския национален отбор по футбол Стилиан Петров

    За 16-та поредна година Мото-Пфое – официалният дилър на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover за България – организира благотворително модно ревю „Пролет в Мото-Пфое“. С дарените средства се закупуват тоалети, обувки, аксесоари и куверти за празничната нощ на абитуриенти без родители. Инициативата се осъществява съвместно с Българския червен кръст.
    Дефилето, което тази година се проведе на 19 април в хотел „Хилтън“, премина под мотото „TECH MODE” и представи моделите на 21 млади автори – бакалаври и магистри от специалност „Мода” на Националната художествена академия, възпитаници на проф. Майа Богданова, с ръководител проект старши преподавател Катерина Цанева. Пролетното модно ревю на Мото-Пфое за 16-та поредна година апелира към щедростта на публиката си. За изминалите 15 години традиционната проява успя да направи по-щастлив бала на над 500 абитуриенти от контингента на БЧК, със събраните общо 330 000 лева.

     

    Списък на осъществените дарения

    Фирма                                                                      Име                                                   Сума (в лв.)

    Лазурит 94                                                               Галина Дойчинова                           1500

    Рекл. агенция "Лоу Суинг Къмюникейшънс"       Яна Сарандева                                250

    БНП Париба С.А. – Клон София                            Улрих Шуберт                                  500

                                                                                      Филип Пфое                                     2000

    Никополис                                                                Георги Терзиев                                200

                                                                            Атанас Фурнаджиев                                  2000

                                                                                      Димо Николов                                  2000

    Унифарм АД                                                            Огнян Палавеев                              500

    Искра 21 АД                                                             Георги Славов                                 500     

    Булгартабак холдинг          АД                                          Венцислав Чолаков                        2000

    OMV                                                                          Теодора Георгиева-Милева                       1000

                                                                                      Иван Искров                                     100

    Нова Българска Медийна Група ЕАД                  Иренa Кръстева                               3000

    Мото-Пфое ЕООД                                                                                                             5000

    АТ Инженеринг 2000                                                           Илиян Терзиев                                 1500

    Со Мат                                                                      Евгения Драганова                          500

    Фреш Принт ООД                                                    Христина Станкова                         250

    Макметал Холдинг АД                                           Иван Златинов                                 1000

    Български Футболен Съюз                                               Борислав Михайлов                                   1000

    ЗАД Виктория                                                          Данчо Данчев                                              1000

                                                                                      Крум Христов                                               1500

                                                                                Радослава Ганозова                                 500

                                                                                      Георги Георгиев                               100

                                                                                      Веселин Маринов                            200

    Ей Ес Пи ЕООД                                                       Петър Миланов                                500     

                                                                                      Красимир Жилов                             150

    От касичките на БЧК на събитието                                                                                             236

                                                                                      Обща събрана сума:                     28 986 лв.

     

    Кратко представяне на моделите и техните дизайнери
    Модно ревю „Пролет в Мото-Пфое” в дефилето “TECH MODE”

    Консумирайки индустриалните постижения на съвременния модерен свят, жадувайки за глътка поезия от романтичните времена на миналото, откриваме нови светове – световете на нашите фантазии и мечти. Те ни водят по различни пътища. Пътища, които ни откриват различни култури, в които търсим вдъхновение с помощта на изящното изкуство, философията, архитектурата, дизайна, литературата, музиката, поп културата и субкултурата, екологията…

    Двадесет млади дизайнери, с водещи преподаватели Катерина Цанева и д-р Мариела Гемишева и водещ катедра проф. Майа Богданова, представят свои модели, вдъхновени от индустриалния дизайн и с фокус върху модата.
    1. Кристина Лалчева представя две облекла от колекция „Фабричен инцидент” – неправилното в системата – дефектът, роден при инцидент във фабричния процес – се превръща в индустриална поезия. Маргинален, почти невидим образ на съчетаните в едно противоположности, изтичащ между пръстите.
    2. Александра Атанасова ни показва три модела в минималистичен стил, обединени от идеята за цензурата, която медиите ни налагат. Цветните акценти в „Лица на цензурата” ни оставят възможност за последната дума.
    3. Кремлина Колева ни представя своя „Поглед през обектива”, където търсим своята идентичност, спомен, състояние… Там откриваме хармонията между машина и човек в един по-различен цветен фокус.
    4. Анна Сидова – В облеклата от колекция „Път” всеки сам избира своя път. Но винаги най-труден е пътят към собственото Аз – там някъде, дълбоко в душата на всекиго.
    5. Николета Ковачева – В колекция „Трансформърс” са съчетани образа на робота и нежната душа на човека, чрез кръгът, използван в основната конструкция на дрехите.
    6. Явора Георгиева ни помага да обединим реалното и вълшебното в три комбинации от груби и фини материи, където са оставили отпечатък индустриалния експеримент и поетичната нежност.
    7. Боряна Николова представя три облекла вдъхновени от работното облекло, но допълнени с романтичната нотка от шифон, тюл и органза.
    8. С три облекла от колекция „Скорост”, Рафаела Рафаелова ни демонстрира начин ,по който бихме могли да се справим с динамичното ежедневие, менейки визията си в движение.
    9. Александър Недев представя две облекла от иновативната спортна колекция „И.П.”. Дрехите са функционални, като се базират на оригинални елементи от защитните облекла на хората работещи в опасна среда, претворени да бъдат удобни и полезни за динамичният живот в урбанистична среда.
    10. Гергана Траянова – три романтични силуета, вдъхновени от литературата, които ни отвеждат в светове на мечтание и вдъхновение.
    11. Трите облекла от колекция „Отражение” на Катерина Малаганска идват от един огледален свят, където всеки търси своята душевна свобода.
    12. Биляна Великова ни отвежда във времето на „Сребърна треска” с три официални облекла, изработени с прецизността на ювелирната бижутерия.
    13. Ива Янкулова ни отвежда в свят на очакване, нежност, любов, страст, болка и драматичност с двете облекла от колекция „Рок балада”. Ефирни, романтични материи, съчетани с кожени части, обработени с филигранни ажури.
    14. Ина Чокова ни отвежда на пътешествие в морските дълбини с четири тоалета, изработени с изключителна прецизност от елегантни материи.
    15. Борислава Каменова, вдъхновена от римските цифри, ни представя четири елегантни облекла, решени в графичен стил.
    16. Росица Боршукова умело борави с формите на пъзела, като демонстрира функционален дизайн, eдновременно подходящ за градска среда и свободно време.
    17. Марта Пешева комбинира различни материи в дизайн, вдъхновен от архитектурата. Платовете са третирани ръчно, а облеклата са с функционална кройка.
    18. Николай Божилов – с колекцията Neominimal представя противоположностите в модата и ги обединява в единна визия. Спортни елементи с минималистичен дизайн, външни ципове с декоративни шевове и естествена коприна в съчетание с неопрен, са част от изразните средства на колекцията.
    19. Глория Иванова представя съвременна градска мода с фокус върху аксесоара. Шалът се превръща в неотменна част от дрехата, като всеки път създава нова визия.
    20. Виктория Огнянова ни предстая един нов поглед към готическия стил в изкуството. Колекция „Gothic spirit” носи елементи взаимствани от архитектурата от този период, представени по нов начин чрез кройрки, силуети, иновативни материи и цветове. Бяла Готика…

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт