728 x 90

Започва MINI UNITED 2012

Отново е време за MINI UNITED. Глобалният фестивал на открито събира в Le Castallet, Франция, международната общност, обединена от любовта и страстта към легендарната британска марка. Пистата Пол Рикар, до скоро домакин на състезания от Формула 1, очаква хиляди феновете на MINI, за които дните от 11 до 13 май 2012 г. ще преминат под

Отново е време за MINI UNITED. Глобалният фестивал на открито събира в Le Castallet, Франция, международната общност, обединена от любовта и страстта към легендарната британска марка. Пистата Пол Рикар, до скоро домакин на състезания от Формула 1, очаква хиляди феновете на MINI, за които дните от 11 до 13 май 2012 г. ще преминат под мотото Friends.Festival.Music.
Основна тема на MINI UNITED 2012 е музиката. Четвъртото издание на глобалния фестивал събира международни звезди от музикалната сцена. Така MINI UNITED 2012 се превръща в най-важното събитие на годината не само за общността на марката, но и за всички меломани. На сцената на MINI UNITED на живо ще пеят Iggy and the Stooges, Martin Solveig, Hubert-Félix Thiéfaine, The Rifles, Naive New Beaters, Gossip, The Ting Tings, Ben Mazué, SOMA, Charlie Winston, Birdy Nam Nam. Неповторимата атмосфера на фестивала не се изчерпва само с музиката. Програмата на събитието е по-разнообразна от всякога. Както винаги семейството на MINI играе централна роля в нея. MINI John Cooper Works се чувства, като у дома си на пистата, на която е написана голяма част от историята на Формула 1. За феновете на моторните спортове са предвидени различни MINI Серии, които да задоволят спортните им страсти.
Изненада ще бъде представянето на още един дългоочакван специален член на моделното семейство. И накрая, но не на последно място изобилие от специфични MINI предизвикателства и провокации, каскади, експозиции на екзотични и класически MINI автомобили за едно забележително „al fresco” парти в центъра на което е специфичното MINI светоусещане и активности във всякаква форма. Около 25 000 фенове от повече от 40 държави отпразнуваха 50 годишния юбилей на легендарната британска марка в последното издание на фестивала през 2009 г. на пистата Силвърстоун във Великобритания.
Първото издание на MINI United е през октомври 2005 г. Тогава 6000 фенове от над 40 страни по целия свят, включително един, който пропътува почти 4000 км. от Москва, само за събитието, се събират в Misano, Италия обединени от мотото Friends.Festival.Challenge. Те видяха специален MINI дизайн от Bisazza и Missoni, както и световната премиера на MINI Cooper S с тунинг кит John Cooper works GP. Две години по-късно в Амстердам участниците във второто издание на MINI United вече са 8000 от над 50 страни. В рамките на фестивала състезанието MINI CHALLENGE приветства бившия професионален DTM пилот Jeroen Bleekemolen, а публиката участието на Faithless.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт