728 x 90

Двойно повече участници в PARK(ing) Day този петък

    21 участници, точно двойно повече от миналата година, ще се включат във втория PARK(ing) Day в София този петък, 21 септември. Парк(инг)ът на фондация Credo Bonum отново ще бъде информационен център, в който ще бъде поставен двуметров пъзел-карта с всички локации, като всеки, който успее да го подреди за определено време, ще получи награда. Този

    21 участници, точно двойно повече от миналата година, ще се включат във втория PARK(ing) Day в София този петък, 21 септември. Парк(инг)ът на фондация Credo Bonum отново ще бъде информационен център, в който ще бъде поставен двуметров пъзел-карта с всички локации, като всеки, който успее да го подреди за определено време, ще получи награда. Този път той ще се намира пред входа на галерия Credo Bonum от ул. Бенковски. На ул. Славянска 2 ще бъде парк(инг)ът на БАКБ, в който ще бъде създаден килим от цветя, наподобяващ българска шевица. Министерство на финансите, които се намират на същата улица, са първата държавна институция, която се включва в PARK(ing) Day.
    Парк(инг) с роял и музикални уроци, в които класическите звуци ще се смесят с градския шум, са подготвили от Полски институт в София за своя паркинг на ул. Веслец 12. Пред Институт Сервантес на ул. Съборна 1 ще има цветен парк с малка сцена, на която на всеки половин час от 9 часа ще се раззиграва куклен театър, в който главен герой е една роза. Посолството на Дания, един от новите участници в инициативата тази година, ще организира викторина на тема „климат“ с награди билети за кино, ще предостави възможност за игра на Twister и ще раздава датски маслени бисквити. Друго посолство, това на Холандия, ще превърне служебния паркинг в двора си на ул. Оборище 31 в библиотека на открито, в която ще могат да се прочетат книги от колекцията на посолството на различни езици. Те ще „работят“ до 13 часа в петък.
    Нов Български Университет ще изгради пред храм-паметник „Св. Александър Невски“ голяма камера обскура, а в късния следобед ще организира и работилница по направа на фотоапарати от кибритени кутийки. Безплатният гайд „Програмата“ ще предизвикат минувачите да опишат София с едно изречение, а после всеки ще може да прочете как другите около него виждат града. На ул. Княз Александър I ще има турнир по джаги, а победителите ще печелят студена бира в Зелената Зона на Загорка. Велоеволюция ще организират велоработилница и вело-сервиз в рамките на едно паркинг място. Фондация Евроразвитие и Аватар ще предложат в своя парк(инг) творческа работилница за рециклиране на хартия, пластмаса, плат, дърво, метал и стъкло в полезни предмети. На улица Иван Вазов ще има парк(инг) по дърворезба, в който хората ще видят как изсъхналите дънери не е нужно да стават на подпалки, а могат да бъдат трансформирани в красиви обекти. На същата улица един автомобилен прозиводител прегръща зелената идея буквално, като ще покаже как може една кола да разцъфти.
    PARK(ing) Day е също част от Европейската седмица на мобилността, в която София участва между 16 и 22 септември, подкрепена от Асоциация за развитие на София. Фондация Credo Bonum отправя предизвикателство да изследвате всички парк(инг)и и ви приканва да помислите за собствената си роля на гражданин в проектирането, изграждането и подобряване на градската среда.
       
    Пълният списък с PARK(ing) локациите:
       1. PARK(ing) Фондация Credo Bonum – ул. Бенковски, информационен център
       2. PARK(ing) BACB – ул. Славянска 2
       3. PARK(ing) Посолство на САЩ в България – ул. Гурко (пред Телефонна палата)
       4. PARK(ing) Посолство на Дания – бул. Дондуков 54
       5. PARK(ing) Посолство на кралство Нидерландия – ул. Оборище 31
       6. PARK(ing) Полски институт в София – ул. Веслец 12
       7. PARK(ing) Институт Сервантес – ул. Съборна 1
       8. PARK(ing) Министерство на финансите – ул Славянска
       9. PARK(ing) НБУ – храм-паметник „Св. Александър Невски“
       10. PARK(ing) Фондация Евроразвитие и Аватар- ул. Любен Каравелов и ул. Раковски
       11. PARK(ing) Велоеволюция – ул. Иван Шишман
       12. PARK(ing) БНТ – ул. Сан Стефано 29
       13. PARK(ing) Dnevnik.bg – ул. Иван Вазов 10
       14. PARK(ing) Програмата – ул. Иван Шишман
       15. PARK(ing) Интерпред – бул. Драган Цанков 36
       16. PARK(ing) IBM – Бизнес Парк София, Младост 4
       17. PARK(ing) Зелена Зона Загорка – ул. Княз Александър I
       18. PARK(ing) Mini – ул. Иван Вазов и ул. Раковски
       19. PARK(ing) Dunlopillo – паркинг пред Народното събрание
       20. PARK(ing) Drag bikes – ул. Сан Стефано 29
       21. PARK(ing) ePark –бул. Тодор Александров и ул. Брегалница 

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт