728 x 90

Откриха 13-ата Пловдивска седмица на модата

    – За първи път в света денонощно представяне на мода от Асоциацията на Модните фотографи на България– Новата професионална Организация за Модел Мениджмънт на България и Асоциацията на българските гримьори представят старта на мащабната си дейност 13-та Пловдивска седмица на модата започна на 7 октомври с откриващо Модно дефиле на носителите на Националната награда за

    – За първи път в света денонощно представяне на мода от Асоциацията на Модните фотографи на България
    – Новата професионална Организация за Модел Мениджмънт на България и Асоциацията на българските гримьори представят старта на мащабната си дейност

    13-та Пловдивска седмица на модата започна на 7 октомври с откриващо Модно дефиле на носителите на Националната награда за мода на 2012: ОРЕНДА ФЕШЪН ГРУП с Главни дизайнери Катя Александрова и Елена Aлекси. Блясък, класа и свеж средиземноморски полъх ще долети до нас с изтънчената колекция "Портофино" на OFG за сезон Пролет/Лято 2013. Събитието бе на централна улица в Пловдив, Стълбите на каменица-Скай Бар с вход свободен, но преди това бе предхождано от още три значими за Българската модна общност дейности.
    За първи път в България, а вероятно и в света Седмицата на модата прави световна иновация чрез Асоциацията на модните фотографи на България. Девет от най-бързо проспериращите имена в българската модна фотография ще открият първата по рода си ДЕНОНОЩНА ФОТО-ИЗЛОЖБА на открити площи на стълбите на Каменица, които се намират на централната улица на Пловдив. Заедно със Скай Бар, който работи денонощно всички почитатели на модното изкуство от 7-ми до 13-ти октомври ще могат по което и да е време на денонощието да посетят изложбата, да изпият чаша кафе или коктейл и да се насладят на бързото развитие на модната индустрия на България показана в изложените фотоси. Събитието е в подкрепа на Програмата на Пловдив за културна столица на Европа 2019.
    Учредява се и Моден Мениджмънт организация на България. Нейната генерална цел е да обедини всички модни агенции в България и топ модели работещи на самостоятелна практика, да лицензира модните агенции, да акредитира за Седмиците на модата в България и Европа с международен обмен и обучения в доказано успешния френски формат на школи за професионално обучение на модели и фотомодели в България. В календара на Пловдивската седмица на модата е учредяването и на Асоциация на Гримьорите  в България. По идея на Националната камара за мода на България и топ гримьора – художник Ева Серева, създаването на тази неправителствена организация запълва нишата в българската креативна индустрия, свързана с лицензиране с доказано високо качество на услугите за грим, обучение и развитие на нови имена и международен обмен на български грим на свободна практика и студиа за грим.
    Час преди откриващото модно дефиле на ОРЕНДА ФЕШЪН ГРУП, Асоциацията на модните фотографи, Топ коафьора Горан Стоянов и със сценичния грим на Ева Серева беше направен открит ФОТО МЕЙКИНГ на модели от Модна агенция Хай Левъл. Малко след това на българската „Пиаца ди Спаня”(модния площад в Рим), моделите показах по червения килим на 40-метровия стъпаловиден подиум на стълбите на Каменица в централен Пловдив, най-новата колекция "Портофино" на OFG. Таз годишните носители на Българските Модни Награди, ще ни заредят с едно безгрижно усещане на духа,вдъхновено от красотата и девствената природа на Залива на Делфините. Чувството на свобода в съчетание с лукс и комфорт,оставят една омайна сетивност за волност, морски бриз и романтика,струящи от всеки детайл на колекцията.
    Седмичният моден календар на 13-ата Пловдивска седмица на модата включва още до 13-ти октомври презентации на Школите по Mоден ДИЗАЙН, Mодна СТИЛИСТИКА, Моделиране и Конструиране, Модна ФОТОГРАФИЯ, Модели и Фотомодели, Модна ЖУРНАЛИСТИКА, Моден ПР и най-новите две Школи за специализация по ГРИМ и КОАФЬОРСТВО в Програма за професионално обучение и развитие. Образователната програма в календара на Седмицата на модата включва още работни семинара за обучение по моделиране и конструиране и ще бъде закрита на 13-ти октомври в 18:00 часа с модното дефиле на миналогодишните носители на Националната награда за мода-Модно студио ДИАЧЕЛИ в град Пловдив.
    Качество, бързо развитие, иновации, търговски контакти и красота от спиращите дъха колекции , както обещават участващите дизайнери, правят календара от събития впечатляващ и заслужаващ внимание, за да се види. Изберете това, което ви интересува или посетете всички събития. Продуцентският екип на Националната  камара за мода и Асоциацията на модните фотографи на България с подкрепата на Община Пловдив ви очакват, входът е свободен. Пълната информация и снимки от събитието може да прочетете на фен страницата на Plovdiv Fashion Week във Facebook.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт