728 x 90

KIA и Hyundai с официален транспорт за Мондиал 2018 по футбол

Световното първенство по футбол в Русия наближава. То ще се проведе в 11 руски града, а официални превозвачи на Мондиал 2018 ще са южнокорейските компании КИА и Хюндай. В последствие колите за футболистите и официалните лица може да бъдат закупени свободно. Две седмици преди началото на мондиала (14 юни – 15 юли) пред стадион "Лужники"

Световното първенство по футбол в Русия наближава. То ще се проведе в 11 руски града, а официални превозвачи на Мондиал 2018 ще са южнокорейските компании КИА и Хюндай. В последствие колите за футболистите и официалните лица може да бъдат закупени свободно.

Две седмици преди началото на мондиала (14 юни – 15 юли) пред стадион "Лужники" в Москва талисманът на шампионата Вълкът Забивака прие символичния сертификат на няколко стотин машини. Като цяло за нуждите на FIFA World Cup 2018 ще се "трудят" 424 автомобила KIA и 530 бройки Hyundai, а ВИП персоните ще бъдат превозвани с флагманските седани Quоris.

Междувременно в московската галерия Hyundai Motorstudio следващата седмица ще се открие специалната изложба "Музей на световния футбол ФИФА с подкрепата на Хюндай". По време на Мондиал 2018 гостите на руската столица ще може да видят експозиция от оригиналния музей в Цюрих с исторически експонати, принадлежащи на легенди от най-популярния спорт.

Ще бъде изложена и историческата купа "Жул Риме" – официален трофей от 1930 до 1970 година. Досега той е бил краден два пъти – през 1966 г. в Англия и през 1983 г. в Бразилия. Една част от купата обаче е съхранена – оригиналната поставка, на която са записани имената на първите четири победители. Тя е открита случайно в щаб-квартирата на ФИФА в Цюрих през 2014 година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт