728 x 90

Автобижу: Яйце "Духът на екстаза" от Rolls-Royce и Fabergé (видео)

За първи път в историята фигурката "Духът на екстаза" – символ на лукса, който краси капака на всяка кола от Rolls-Royce от 1911 г. – ще бъде скрит в невероятната работа на легендарното бижутерско ателие Фаберже. Концепцията на яйцето е разработена от дизайнерите в Rolls-Royce Motor Cars Щефан Монто и Алекс Инес, а ескизите са

За първи път в историята фигурката "Духът на екстаза" – символ на лукса, който краси капака на всяка кола от Rolls-Royce от 1911 г. – ще бъде скрит в невероятната работа на легендарното бижутерско ателие Фаберже. Концепцията на яйцето е разработена от дизайнерите в Rolls-Royce Motor Cars Щефан Монто и Алекс Инес, а ескизите са финализирани от главния дизайнер на Fabergé Лиза Талгрен и въплътени в живота от един майстор на Фаберже Пол Джоунс.

Всички те са в основата на съвременната интерпретация на едно от най-разпознаваемите и желани произведения на бижутерията. "Духът на екстаза" – второто императорско яйце, произведено след 1917 г., отбелязва историята, наследството и легендарните имена на две луксозни къщи с вековна история. Яйцето е предназначено за колекциите взискателните ценители на двете известни марки.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт