728 x 90

Уникален Bentley Turbo RL Empress II отива на търг

Уникален Bentley Turbo RL Empress II отива на търг

Аукционна къща RM Sotheby´s ще изложи на търг в САЩ едно от най-редките бентлита. Става дума за Bentley Turbo Rl Empress II, произведено през 1991 година. Тръжната цена на уникалния автомобил още не е оповестена, но се очаква тя да бъде няколко стотици хиляди долара. Bentley Turbo Rl Empress II е произведено в ограничен тираж

Аукционна къща RM Sotheby´s ще изложи на търг в САЩ едно от най-редките бентлита. Става дума за Bentley Turbo Rl Empress II, произведено през 1991 година.

Тръжната цена на уникалния автомобил още не е оповестена, но се очаква тя да бъде няколко стотици хиляди долара. Bentley Turbo Rl Empress II е произведено в ограничен тираж от 5 бройки.

Необичайният Bentley е разработен от Hooper, произвеждащ превозни средства за британското кралско семейство. Пробегът на автомобила съставлява 11 600 км.

Под капака на бентлито е монтиран 6,75-литров V-образен 8-цилиндров бензинов двигател с мощност 400 к.с. В салона преобладават натурални дървени и кожени материали с интересни идеи, като коктейл-бара в задните подлакътници.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт