728 x 90

Къде в момента се намира "космическата" Tesla?

    Преди година SpaceX изстреля ракетата-носител Falcon Heavy с роудстър Tesla и манекен зад волана. Елмобилът на Илън Мъск послужи за баласт и след отделянето попадна в открития космос. Първоначалните планове на Мъск бяха да изпрати роудстъра към Марс, но поради твърде голямото ускорение на второто съоръжение на Falcon Heavy, той напусна желаната траектория около Червената

    Преди година SpaceX изстреля ракетата-носител Falcon Heavy с роудстър Tesla и манекен зад волана. Елмобилът на Илън Мъск послужи за баласт и след отделянето попадна в открития космос.

    Първоначалните планове на Мъск бяха да изпрати роудстъра към Марс, но поради твърде голямото ускорение на второто съоръжение на Falcon Heavy, той напусна желаната траектория около Червената планета и тръгна към астероидния пояс.

    Сайтът WhereIsRoadster, който измерва разстоянието на колата от Земята в реално време, казва, че в момента аерокосмическата Tesla се движи със скорост 7824 км/ч и се намира на разстояние от 226 млн. км от Земята. Разстоянието между него и Слънцето е 232 млн. км, а от Марс – 263 млн. км.

    Излъчване на живо от Тесла:

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт