728 x 90

Toyota Motor Corporation обявява промени в мениджърския екип

    Toyota Motor Corporation (TMC) обяви, че възнамерява да приложи промени в мениджърския екип от 1 април 2023 г. и промени в Борда на директорите в сила от датата на 119-то редовно общо събрание на акционерите. Промени в мениджърския екип в сила от 1 април 2023 Такеши Учиямада ще подаде оставка от поста си на председател

    Toyota Motor Corporation (TMC) обяви, че възнамерява да приложи промени в мениджърския екип от 1 април 2023 г. и промени в Борда на директорите в сила от датата на 119-то редовно общо събрание на акционерите.

    Промени в мениджърския екип в сила от 1 април 2023

    Такеши Учиямада ще подаде оставка от поста си на председател на борда на директорите. Акио Тойода ще бъде назначен за нов председател, а Коджи Сато за нов президент и главен изпълнителен директор.

    Промени в областите на отговорност на ръководителите

    Акио ТойодаБивш: Президент, Член на Съвета на директорите (Представителен Директор); Оперативен директор; Главен изпълнителен директор

    Бъдещ: Председател на Съвета на директорите (Представителен Директор)

    Такеши УчиямадаБивш :Председател на Съвета на директорите (Представителен Директор)

    Бъдещ: Член на Съвета на директорите (Представителен Директор)

    Коджи СатоБивш: Оперативен директор; Главен брандинг директор; Lexus International Co. (президент); GAZOO Racing Company (президент)

    Бъдещ: Оперативен директор; Президент; Главен изпълнителен директор

    Промени в Съвета на директорите в сила от датата на 119-то редовно общо събрание на акционерите

    Официалното назначаване на членовете на Съвета на директорите ще бъде официализирано след одобрение на 119-ото редовно Общо събрание на акционерите. Официалното назначаване на членове на борда със специфични титли и назначаването на членове на борда с правен статут да представляват TMC (представителни директори) ще бъде направено на срещата на борда на директорите след 119-то обикновено общо събрание на акционерите. Оставката на членовете на борда, които напускат настоящите си постове, ще стане официална в деня на 119-то редовно Общо събрание на акционерите.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт