728 x 90

Toyota Motor Corporation обявява промени в мениджърския екип

  Toyota Motor Corporation (TMC) обяви, че възнамерява да приложи промени в мениджърския екип от 1 април 2023 г. и промени в Борда на директорите в сила от датата на 119-то редовно общо събрание на акционерите. Промени в мениджърския екип в сила от 1 април 2023 Такеши Учиямада ще подаде оставка от поста си на председател

  Toyota Motor Corporation (TMC) обяви, че възнамерява да приложи промени в мениджърския екип от 1 април 2023 г. и промени в Борда на директорите в сила от датата на 119-то редовно общо събрание на акционерите.

  Промени в мениджърския екип в сила от 1 април 2023

  Такеши Учиямада ще подаде оставка от поста си на председател на борда на директорите. Акио Тойода ще бъде назначен за нов председател, а Коджи Сато за нов президент и главен изпълнителен директор.

  Промени в областите на отговорност на ръководителите

  Акио ТойодаБивш: Президент, Член на Съвета на директорите (Представителен Директор); Оперативен директор; Главен изпълнителен директор

  Бъдещ: Председател на Съвета на директорите (Представителен Директор)

  Такеши УчиямадаБивш :Председател на Съвета на директорите (Представителен Директор)

  Бъдещ: Член на Съвета на директорите (Представителен Директор)

  Коджи СатоБивш: Оперативен директор; Главен брандинг директор; Lexus International Co. (президент); GAZOO Racing Company (президент)

  Бъдещ: Оперативен директор; Президент; Главен изпълнителен директор

  Промени в Съвета на директорите в сила от датата на 119-то редовно общо събрание на акционерите

  Официалното назначаване на членовете на Съвета на директорите ще бъде официализирано след одобрение на 119-ото редовно Общо събрание на акционерите. Официалното назначаване на членове на борда със специфични титли и назначаването на членове на борда с правен статут да представляват TMC (представителни директори) ще бъде направено на срещата на борда на директорите след 119-то обикновено общо събрание на акционерите. Оставката на членовете на борда, които напускат настоящите си постове, ще стане официална в деня на 119-то редовно Общо събрание на акционерите.

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Спорт