728 x 90

Ауспуховите накрайници на тази кола струват повече от чисто ново BMW M4 (видео)

В последното си видео популярният интернет влогър Supercar Blondie ни пренася в света на една от най-скъпите суперколи, правена някога. Става дума за Apollo IE, който има цена от почти три милиона долара. Както русокосата ни колежка отбелязва, само накрайниците на ауспуховата система на IE струват повече от чисто нов BMW M4. С други думи,

В последното си видео популярният интернет влогър Supercar Blondie ни пренася в света на една от най-скъпите суперколи, правена някога. Става дума за Apollo IE, който има цена от почти три милиона долара.

Както русокосата ни колежка отбелязва, само накрайниците на ауспуховата система на IE струват повече от чисто нов BMW M4. С други думи, над 160 000 лева. Говорим за три детайла, направени от много скъпа титаниева сплав.

Създателите на машината казват, че тя е насочена към феновете на високите скорости, които не си падат по модерните хибридни задвижващи системи.

Возилото с модернистична визия разполага с цели 780 к.с. от 6.3-литровия си агрегат, които са достатъчни за ускорение от място до 100 км/ч за само 2.7 секунди. Максималната скорост е 333 км/ч.

Благодарение на използването на карбонови нишки, общото тегло на колата е само 1255 килограма, а разпределението на теглото е в почти перфектен баланс – 45:55.

Доста агресивната аеродинамика пък подпомага за доброто поведение на колата на писта при висока скорост, като при максимално натоварване осигурява натиск към пътя от над 1300 кг.

Предвижда се да се произведат само 10 екземпляра от Intensa Emozione. Срещу сумата от близо три милиона долара клиентите ще получат не само автомобила, а и участие в различни надпревари организирани от фирмата, както и ексклузивен поглед към бъдещите продукти на Apollo.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт