728 x 90

Учени научиха плъх да управлява детски автомобил (видео)

    Група учени от американския университет в Ричмънд (щат Вирджиния) проведоха необичаен експеримент, научавайки плъх да управлява малък пластмасов елмобил с прости елементи за управление. "Автомобилът" за мишки е създаден от обикновен пластмасов конвейер, който е оборудан с колела, електрическо задвижване от коли-играчки, алуминиев под и три парчета меден кабел, отговарящи за избора на посокоа на

    Група учени от американския университет в Ричмънд (щат Вирджиния) проведоха необичаен експеримент, научавайки плъх да управлява малък пластмасов елмобил с прости елементи за управление. "Автомобилът" за мишки е създаден от обикновен пластмасов конвейер, който е оборудан с колела, електрическо задвижване от коли-играчки, алуминиев под и три парчета меден кабел, отговарящи за избора на посокоа на движение.

    Когато гризачът настъпи алуминиевата повърхност и се хване за съответния проводник, то електрическата мрежа се затваря и машинката започва да се движи в избраната посока – сложена в кутийка храна. В експеримента са участвали двайсетина животни, които са се научили да управляват правилно количката в помещение от четири квадратни метра.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт